Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı,  Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Gerçekleştirilen ‘2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Katıldı.

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde düzenlenen ’2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın yanı sıra devlet erkanı, bakanlar, YÖK üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, rektörler ve öğrenciler katıldı. Açılış töreninin sonunda, YÖK tarafından her yıl, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki kategoride verilen "YÖK 2020 Üstün Başarı Ödülleri" de sahiplerini buldu.

Rektör Çufalı açılış törenine ilişkin yaptığı açıklamada, Covid-19 pandemisi sürecinin en kısa zamanda sona ermesini ve öğrencilerle bir araya gelmeyi temenni ettiklerini belirterek, 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılının ülkeye, akademik ve idari personel ile öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç üniversitelerin akademik açılış töreninin son dört yıldır Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlendiğini belirterek, salgın nedeniyle zor zamanlar geçirdiğimiz günlerde bu seneki açılış töreninin Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşmesi çalışma azmini güçlendirdiğini belirtti. Pandemiye rağmen uluslararası öğrenci sayısındaki artışa vurgu yapan YÖK Başkanı yakalanan artış oranın hiç bir Avrupa ülkesinde görülmediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmasında:  “Üniversitelerimizin 2020-2021 akademik yılının ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Coronavirüs salgını sebebiyle bir hayli zor şartlarda yürütülüyor olsa da akademik eğitim ve öğretim kesintisiz devam etmesi çok önemlidir. Uzaktan eğitim tecrübesi elbette önemlidir ama örgün eğitimin yerini tutmayacağı açıktır. İnşallah mümkün olan en kısa sürede diğer eğitim-öğretim kademlerinde olduğu gibi yükseköğretimde de yüz yüze eğitim-öğretimi başlatmayı hedefliyoruz. Yeni akademik yılda hocalarımıza ve öğrencilerimize Rabbimden başarılar temenni ediyorum”  dedi.