Çaycumalılar Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Çaycuma Havaalanı’nın yeniden faaliyete geçmesi ve uçuşların başlaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan müjde beklediklerini söyledi.

Konuyla ilgili taleplerini sosyal paylaşım hesabından duyuran Çiloğlu’nun açıklaması şöyle:

“26 Nisan 2016 tarihinde o dönemin ulaştırma bakanı, daha sonra başbakanımız ve meclis başkanımız olan Sayın Binali YILDIRIM, Zonguldak Karabük tren hattının açılışında; Zonguldak Tren Garı’ndaki konuşmasında Zonguldak halkına müjde vererek,

“Bu havaalanından; İstanbul’a, İzmir’e, Antalya’ya, Erzurum’a da uçuşlar olmalı. Bunun için sizden de gayret bekliyorum. İç hat seferlerini sizlerin desteğiyle başlatacağız"

…diyerek bölge halkına havaalanının iç hat seferlerine açılacağı müjdesini verip, THY yetkililerine de talimat vermesi bizleri umutlandırmıştı. Ne yazık ki THY Zonguldak Havaalanının bazı teknik eksikliklerinden kaynaklı seferlere başlayamadı. Geçen süreçte ise siyasilerimizin çalışmaları sonucu bu eksiklikler giderildi. Artık THY’nın seferlere başlaması için bir engel kalmadı.

Havaalanından sadece Almanya ya, Alman Germania şirketi tarafından yapılan seferler ise, Germania şirketinin iflas etmesi ile sonlandırıldı. Hatta bir çok gurbetçimizde satın aldığı biletlerin elinde kalmasıyla mağdur durumuna düştü.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN Zonguldak halkıyla pazartesi günü buluşuyor. Geçen ki buluşmasında Sayın Cumhurbaşkanımız TTK ya işçi alımı sözü vermiş olup bu sözünü dün itibari ile de tutmuştur. Kendisine bölge halkı adına teşekkür ederim.

Bu buluşmada da Sayın Cumhurbaşkanımız’dan bölgemizin gelişmesi için önem arz eden Zonguldak Havaalanının, THY’nın iç ve dış hat seferleri başlatması için müjde vermesini bekliyoruz”