Zonguldak’ta başsavcılar, buluştukları AKP’li ismin yolsuzluk ihbarını duydu mu?”
Cumhuriyet gazetesi yazarı Aykut Küçükkaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın Zonguldak’ta AKP’li isimlerle görüşmesinden önce AKP’li Kozlu Belediye Başkanı’nın önceki dönemde yapılan usulsüzlükleri açıkladığına dikkat çekerek, “ilçe meclisinde yaptığı yolsuzluk ihbarını “bağımsız” başsavcılarımıza da yaptı mı?” dedi.
Cumhuriyet gazetesi yazarı Aykut Küçükkaya, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın Zonguldak’ta AKP’li milletvekilleri ve belediye başkanları ile görüşmesini köşesine taşıdı. Görüşmeden iki gün önce Kozlu'nun AKP’li Belediye Başkanı Ali Bektaş'ın kendinden önceki dönemde görev yapan AKP’li eski başkanın yaptığı usulsüzlükleri, belediye meclisinde yaptığı konuşmada dile getirdiğini anımsatan Küçükkaya, “2 Kasım’da Ankara ve Zonguldak başsavcılarıyla Devrek’te buluşan isimlerden biri olan Bektaş, ilçe meclisinde yaptığı yolsuzluk ihbarını “bağımsız” başsavcılarımıza da yaptı mı?” dedi.
Cumhuriyet gazetesi yazarı Aykut Küçükkaya’nın “İki başsavcı, buluştukları ismin yolsuzluk ‘ihbarını’ duydu mu?” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:
“Geçen hafta Ankara’daki yargı muhabirimiz Alican Uludağ’ın imzasıyla “ilginç bir buluşmayı” birinci sayfamızdan şöyle duyurmuştuk:
“Ankara ve Zonguldak başsavcıları, AKP’lilerle omuz omuza: İktidarın savcıları...”
Evet... AKP Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, Facebook hesabından bir fotoğraf paylaşır. Fotoğraf, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın ziyaret ettiği memleketi Zonguldak’ta, 2 Kasım günü AKP milletvekilleri, belediye başkanı, il ve ilçe başkanlarıyla buluşmasını ortaya koyar. Devrek’teki görüşmeye, Zonguldak Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız da katılır.
AKP'lilerin isimlerini bu köşede sıralamaya tekrar gerek yok. Anayasaya göre savcıların tarafsız olması kuralını da hatırlatmayacağım...
Ancak söz konusu buluşmadan iki gün sonra Devrek’e 55 kilometre uzaklıktaki Kozlu ilçesinde “suç ihbarı” sayılacak bir konuşma yapıldı. Konuşmayı yapan isim AKP’li Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’tı. İlçe meclisinde konuşan Bektaş şunları söylüyordu:
“Kozlu Belediyesi’nin 23 milyonluk icra borcu var. Kozlu’da 5 milyonluk iş yapılmış, 15 milyonluk fatura kesilmiş. 56 milyonluk borç ödemeleri, fatura iptalleriyle 32 milyon liraya düşürüldü. Herkes yasal hakkını kullanabilir...”
Bektaş’tan önce Kozlu ilçesini yönetenler hangi partidendi!.. Yanıt: AKP!.. Bu sözlerle Bektaş, kendinden önceki AKP’li belediye başkanının usulsüzlüğünü ortaya çıkarmış oluyordu...
Şimdi birkaç soruyu sormak hakkımız değil mi?
2 Kasım’da Ankara ve Zonguldak başsavcılarıyla Devrek’te buluşan isimlerden biri olan Bektaş, ilçe meclisinde yaptığı yolsuzluk ihbarını “bağımsız” başsavcılarımıza da yaptı mı?
Diyelim ki o yapmadı... Kozlu’ya birkaç kilometre uzaklıkta olan Zonguldak Başsavcısı böylesi bir yolsuzluk ihbarını duymayacak mı?”