CURLİNGCİLER BU KEZ DEMOKRASİ ANISINA BUZUN ÜSTÜNDELER



Zonguldak'ta kamp yapan curling milli takımı, Zonguldaklı körling sporcuları ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü kapsamında hazırlık maçı yaptı.
curling milli takımı 7-14 Temmuz tarihleri arasında Baş antrenör Ahmet Çelik, Milli takım kafile başkanı Zafer Ala yönetiminde 60 sporcuyla Zonguldak'a gelerek yaz kampını gerçekleştirdi. Ay yıldızlı takım yaz kampı kapsamında Zonguldak'ta yeni açılan curling branşına katkı vererek sporculara milli sporcu olma yolunda püh noktaları gösterdi. Körling milli takımı bugün ise Zonguldak curling sporcuları ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında körling salonunda hazırlık maçı yaptı. Yapılan hazırlık maçıyla Zonguldaklı sporcular milli takım sporcularından profesyonel bir maç yapma fırsatı yakalayarak milli formayı kapma noktasında ince ayrıntıları öğrendiler.
Baş antrenör Ahmet Çelik; ''Zonguldak curlingine katkı vermek için buradayız''
Körling baş antrenörü Ahmet Çelik, Zonguldak'ta yeni başlayan körling branşına katkı vermek için buraya geldiklerini söyleyerek, ''7-14 Temmuz ilimizde gerçekleştirdiğimiz kampımızda 60 kişilik bir kafile ile buradayız. Kafilemizde körling antrenörlerimiz ve kondisyonerlerimiz bulunuyor. Bizim amacımız yaz kampımızı yaparak Türkiye curligini Zonguldak körlingi ile bir araya getirmek istiyoruz. Türkiye körlingini Zonguldak'ta hisettirerek önümüzdeki sezona hazırlıyoruz. Zonguldak'tayeni başlayan curling sporu. Bizde bu branşa fayda sağlamak amacıyla buraya geldik. Amacına da ulaşacağını düşünüyoruz. Şuanda milli sporcular ve Zonguldak'ta ki sporcular birada''dedi. 
Çelik; ''Yoğun katılımlı milli takım kampını ilk defa Zonguldak'ta yapıyoruz''
Yoğun katılımlı kampı ilk defa Zonguldak'ta yaptıklarını ifade eden Çelik, ''Zonguldak kampı bizim açımızdan verimli bir kamp oldu. Amacına hizmet eden bir kamp oldu. Curling Federasyon Başkanı Kenan Şebin beye teşekkür bir borç biliyoruz. Bu bağlamda geniş kapsamlı  bir kamp ilk defa gerçekleştiriyoruz. Daha önce Samsun ve Erzurumda kamp yaptık. Ama bu kadar yoğun katılımlı amaca hizmet eden kampı ilk defa Zonguldak'ta gerçekleştiriyoruz. İlerleyen yıllarda da inşallah devamı gelecektir''diye konuştu.
Antrenör Mustafa Demir; ''Geleceğin körlingcilerini yetiştirmek için çalışıyoruz''
Körling antrenörü Mustafa Demir, kendilerininde geleceğin körlingcilerini yetiştirmek için çalıştıklarını belirterek, ''Curling Federasyon Başkanımızın ve Zonguldak Gençlik Hizmetlerimizin verdiği destek gerçekten çok büyük. Bizde burada salonumuzu aktif halde tutmaya çalıştık. Bu süreçte hem kamp sporcularına ve antrenörlerine teşekkür ediyoruz. Onlarda bizim isteğimiz doğrultusunda sporcularımızla tanışma fırsatı verdiler. Bizde burada geleceğin körlingcilerini yetiştirmek adına katkı sağlıyoruz. İnşallah sporcularımızda gelecek için milli sporcu olmak adına kendilerine yol seçeceklerdir. Elimizde yetenekli sporcular var. Buda bizim için ilk oldu.  15 Temmuz anısına da bir hazırlık maçı yapma şansı da yakaladık. Güzel bir maç oldu. Hem milli sporcularımız hemde körling sporcuları kaynaştılar''şeklinde konuştu.
Emre Can Bayram