Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kdz.Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, seçime sayılı saatler kala halkla buluşma toplantılarına yoğun tempoyla devam etti.  Dün Dağlar Mahallesi’ne giden Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’a vatandaşlar, ‘her şey senin mahallemize yaptıklarınla kaldı, sen gittikten sonra kimse burayla ilgilenmez oldu. Sizi çok arıyoruz Başkanım’ şeklinde şikâyetlerini dile getirerek sahipsiz kaldıklarının mesajını verdiler.

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Dağlar Mahallesi halkıyla buluştu. 

Mahalle halkı tarafından coşkuyla karşılanan Posbıyık’a mahalle sakinleri yoğun ilgi gösterdiler.

Kendisini coşkuyla karşılayan Dağlar Mahallesi sakinlerine teşekkür eden Halil Posbıyık, ‘Belediye Başkanlığını bıraktık her şey durdu. Bütün mahallelere gidiyoruz her şey senin bıraktığın gibi duruyor diyorlar. Buraya gelirken yollarda baya zorlandım. Hiç bakmadılar mı size?’ diye sordu.

SENİN YAPTIĞINLA KALDI EREĞLİ!’

Nerde! Sizi bekliyoruz başkanım sizi! Hiçbir şey yapılmadı, doktor geldi bir şey yapmadı! Senin yaptığınla kaldı Ereğli!’ şeklinde Dağlar Mahallesi sakinlerinden cevap alan Halil Posbıyık, ‘5 sene önce Halil Posbıyık gitsin dediler, tersaneler çalışsın, taşeronlar kadroya geçsin, Ereğli uçsun dediler ama Ereğli geriye doğru uçtu maalesef. Bütün mahallelere gidiyorum, aynı şeyi söylüyorlar. ‘Sen gittikten sonra her şey olduğu gibi duruyor’ diyorlar. Türkiye’nin en zengin belediyesiydi Ereğli Belediyesi benim zamanımda. Şu anda Türkiye’nin en fakir Belediyesi. 5 senede bunu nasıl yaptılar anlamıyorum. Hüseyin Bey iyi bir doktor, iyi bir insandı ama lider değildi. O yönetmedi Belediyeyi. Çıkar grupları var, avantacılar onlar belediyeyi yönetti. Maalesef bu memleketi sömürdüler’ şeklinde konuştu.

Ereğli’de hareketsizlik ve sessizlik olduğuna dikkat çeken CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, konuşmasını şöyle sürdü;

‘BELEDİYE İŞİ TECRÜBE VE LİDERLİK İŞİ’

‘Hareket olmayan yerde bereket olmazki. Eskiden festivaller yapıyorduk, yüz binlerce insan buraya geliyordu. İnsanlar para kazanıyordu, trilyonlarca para bu memlekete kalıyordu. Ben size buradan söz veriyorum. Benim hiçbir beklentim yok, Erdemir’den emekliyim. Belediyeden emekliyim, karımda emekli öğretmen. Sadece Ereğli halkına sevdamdan dolayı, onların çoluk çocukları, Ereğli’nin geleceği için fedakârlık yaptım ve yeniden belediye başkanlığına adaylığımı koydum. Hiç bir siyaset yapmaya niyetim yok. Sadece ve sadece Ereğli’ye hizmet etmek için geliyorum. Sizlerde siyaset yapmayın. Belediye seçimlerinde asla siyaset olmaz. A partisi, B partisi olmaz, böyle yaptığınızda çocuklarınıza, gençlere, Ereğli’ye, Dağlar’a kötülük yaparsınız.  Genel seçimlerde insanlar istediği yerde oy kullansın. Ama Yerel seçimde Belediyeciliği bilen, tecrübeli ve lider adama oy verilir. İşte Hüseyin Uysal, insan olarak çok iyi bir insan, çok iyi bir doktor ama Belediyeci değil, lider değil. Dolayısıyla diğer adaylar da öyle.  Çok iyi insanlar, ama onların işi değil. Kısacası Belediye işi tecrübe ve liderlik işi.’

Posbıyık konuşmasını tamamlamasının ardından ‘En büyük Başkan bizim başkan, Halil Posbıyık yeniden başkan, Ereğli seninle gurur duyuyor’ şeklindeki mahalle sakinlerinin attığı sloganlar eşliğinde Dağlar Mahallesinden ayrıldı.