MHP İl Başkanı Varol Demirköse, Engelliler Haftası kapsamında yaptığı yazılı açıklamasında engelsiz bir dünya için herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini belirtti.

Demirköse, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Yaşam Cenab-ı Allah'ın bir lütfudur. İlahi lütuflara şükretmek vazgeçilmez manevi bir ödevdir. Sağlık kadar hastalık, sevinç kadar hüzün de hayatın gerçekleridir. Her şey insan içindir. Herkes engelli adayıdır. Engelli kardeşlerimiz hayata tutunma ve engelleri yıkma azimleri ile her türlü taktir ve övgüye layıktır.

Mesele vücutta bir eksikliğin olup olmaması değil mesele insan olmak ve insanca, insafla, vicdanla hareket etmektir. Asıl engel bedensel yada zihinde değil insanlık değerlerinden mahrumiyette gizlidir. Sevgi varsa, saygı varsa engel yoktur. İnsanlık varsa bütün engeller yıkılmaya mahkumdur. İstiyoruz ki bütün engeller kaldırılsın, engelsiz bir dünyanın kapıları aralansın. Engeller takılmak için değil, aşılmak içindir.

3 Aralık tarihini değil senenin her gününü Dünya Engelliler günü olarak kabul ediyor, engelsiz bir dünya için, herkesin üstüne düşeni yapmasını, herkesin bu duyarlılıkla yaşamasını diliyorum.” (Halkın Sesi)