Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Varol Demirköse, halkın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na sahip çıkmasının her türlü saldırıya top yekun birlik ve beraberlik örneği sergilediğini söyledi.

Demirköse, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Bayramlar, aziz milletimizin ortak ve mukaddes değerleri olup bayramlarımız bir bayrağımız birdir.

Bugün gerek sınırlarımızdaki operasyonlar, gerekse iç ve dış siyaset, Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığını, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu göstermektedir.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının halkımızın yoğun ilgisi ve coşkusu ile gerçekleşmiş olması, ülkemize yapılan her türlü saldırının karşısında halkımızın top yekün birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu göstermiştir.

Bayram kutlamalarının Madenci Anıtının olduğu yerde yapılması doğru bir düşünce olup, bizim de yıllardır bu konuda düşüncemiz mevcuttur.

Madenci anıtındaki kutlama programında halkımızın yoğun katılımını görmezden gelip yok sayanlar, daha önce Valilik önündeki kutlama programlarını galiba ya unuttular, ya o programlarda yoktular ya da farklı bir düşünce içerisindeler. Onlara tavsiyemiz geçmiş programlara arşivlerden iyi baksınlar, arşiv kayıtlarına ulaşamazlarsa ki böyle bir çağda mümkün değil, vicdani hafızalarına baksınlar.

Akşamki fener alayındaki katılım da oldukça yüksek olup eksiklikler olabilir. Bir sonraki kutlama kapsamında bu eksiklikleri tamamlamak hepimize düşer. Çünki Bayramlar hepimizindir. 

ALTERNATİF BAYRAM KUTLAMALARI BÖLÜCÜLÜK AYRIMCILIKTIR

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını eleştirenler önce kendilerine bakmalıdırlar.

Valilik, devlet millet bütünlüğünü koruyarak kutlama programı kapsamında çelenk koyma töreni yaparken, daha sonra Cumhuriyet Halk Partisinin ve bazı STK ların alternatif çelenk koyma töreni yapması bölücülük ve ayrımcılık olup, Valilik programını kabul etmemek ve tanımamaktır.

Kendileri güya Cumhuriyet Bayramına sahip çıkıp, bayramın kendilerinin olduğunu göstermeye çalışmaktadırlar.

Cumhuriyetimiz, aziz milletimizin birlik ve beraberliği topyekün seferberliği ile kurulmuştur.

Cumhuriyete sahip çıkmak sadece Cumhuriyet Bayramında alternatif çelenk sunma programı yapmakla olmaz, Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığının açık olarak göründüğü ortamda devlet ve millet top yekün her türlü şer güçlere karşı içte ve dışta birlik ve beraberlik içinde mücadele etmekle olur.

Cumhuriyet Bayramınının sahibi aziz Türk milletidir.

Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır.

Cenabı Allah birlik ve beraberliğimizi korusun, güvenlik güçlerimizin yar ve yardımcısı olsun.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!”

(Haber Merkezi)