Demirsu’dan işverenlere ziyaret

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu beraberinde İş ve Meslek Danışmanı Özgün Taşkesen ile birlikte işadamı Yusuf Günay’a ziyarette bulunarak işbaşı eğitim programı ve diğer teşvikler hakkında bilgiler verdi.

Demirsu ziyaret hakkında yaptığı açıklamasında, 200’ün üstünde işçi çalıştıran Günay’ın işyerlerinde şuanda bu projeyle birlikte 7 kişinin çalıştırıldığını ve önümüzdeki günlerde bu sayının 21’e çıkmasını planladıklarını ifade etti.

Teşviklerin yanı sıra Zonguldak’ta kurulu olan maden ocakları ve yeni yasal düzenlemeleri konusunda da fikir alışverişinde bulunduklarını da vurgulayan Demirsu, “İlimizin değerli işverenlerinden Emko ve Arılar Madencilik Sahibi Yusuf Günay’a hem nezaket ziyaretinde bulunduk hem de İş-Kur’un faaliyetleri hakkında bilgiler verdik. İşverenlerimiz ülke ekonomisine önemli ölçüde katkıda bulunuyor, kurum olarak bizde teşvik programlarımızla daha fazla istihdama katkı sağlamalarını istiyoruz. Bu anlamda İş-Kur’un sunduğu destekleri ve teşvikleri anlattık. Bununla ilgili olarak iş başı eğitim ve diğer programlardan bahsettik. Bilindiği üzere işbaşı eğitim programında; 2 işçisi olan işverenimize 3. İşçi kurumumuzla karşılanıyor, ve ilk 6 aylık ücretleri de yine kurumca ödeniyor. Söz konusu programı Yusuf Günay’ın işyerlerinde ilk etapta 7 kişi ile başlattık. İşveren teşviklerinin yanı sıra Zonguldak’ta kurulu maden işyerleri ile ilgili yeni yasal düzenlemeler konusunda da fikir alışverişinde bulunduk. Bu anlamda kendilerinin tecrübelerinden de yararlandık. Kendisinin anlayışı ve ziyaretimizi kabul etmesinden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. (Umut ERSES)