Bugün ve yarın yapılacak delege seçimleri öncesinde muhalif  “Mavi” listeden Harun Akın’a cevap geldi:

“Demokrasiye tahammülü yok”

CHP’de bugün ve yarın yapılacak delege seçimleri öncesinde iki taraf arasındaki yarış tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde muhalif grubun “Karanlık siyasetçi” benzetmesini eleştiren Zonguldak eski Milletvekili Harun Akın’a dün “Mavi” listeyle seçimlere giren muhalif kanat yanıt verdi.  Harun Akın’ın demokrasiyi içine sindiremediğini, ikinci bir liste çıkmasına tahammül edemediğini ifade eden muhalif taraf, açıklamalarının altına isim yazmadıkları için kendilerini eleştiren Akın’a, “Biz sizi TBBM’ye taşıyan Cumhuriyet Halk Partilileriz. Siz de bu partide görev yapmış, bir değersiniz. Ancak bu size, mevcut yönetime muhalif isimleri ötekileştirme hakkı vermez.” dediler.

“KAOSUN SEBEBİ SİZSİNİZ”

Son günlerde parti içinde yaşanan kutuplaşmaya son vermek, yeni isimlere şans vermek, Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışır yönetimlere talip olmak için delege seçimlerinde "MAVİ" listeyle aday olduklarını ifade eden muhalifler, açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kendisini partinin üstünde gören Sayın Harun Akın'ın "Mavi" listeyi çıkartan arkadaşları küçümseyen alaycı ifadeleri siyasi ahlak ve Cumhuriyet Halk Partisi değerlerine ters düşen ifadelerdir. Bizler ve bizim gibi CHP'ye umut bağlayan binlerce yurttaşlarımızın oylarıyla TBMM gitmiş bir siyasetçinin en demokratik hakkı olan delegeliği bile çok görmesi yaşanan kaosun gerçek sebebidir. Bizim gibi düşünen tüm partililerimizi hafta sonu yapılacak delege seçimlerinde üye iradesinin gücünün her şeyden, herkesten önce geleceğini kanıtlamak için "mavi" listeye destek olmaya davet ediyoruz”

İşte o açıklama:

“Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer,

Hafta sonu yapılacak delege seçimlerinde partimizin ve şehrimizin geleceğini oylayacağız.

Özellikle son günlerde parti içinde yaşanan kutuplaşmaya son vermek,  yeni isimlere şans vermek, Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışır yönetimlere talip olmak için delege seçimlerinde "MAVİ" listeyle aday olduk.

Kendilerinin dışında ikinci bir listeye bile tahammülü olmayan mevcut parti yönetimi ve kendisini partinin üstünde gören Sayın Harun Akın'ın "Mavi" listeyi çıkartan arkadaşları küçümseyen alaycı ifadeleri siyasi ahlak ve Cumhuriyet Halk Partisi değerlerine ters düşen ifadelerdir.

Bizler ve bizim gibi CHP'ye umut bağlayan binlerce  yurttaşlarımızın oylarıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne(TBMM) gitmiş bir siyasetçinin en demokratik hakkı olan delegeliği bile çok görmesi yaşanan kaosun gerçek sebebidir.

Sayın Akın,

Bizler, parti içi çekişmelerden uzak,  sadece CHP ve yaşadığımız kentin geleceğini düşenen,  laik Cumhuriyetin savunucusu  partililerilleriz.

Siz de bu partide  görev yapmış, bir değersiniz. Ancak bu size, mevcut yönetime muhalif isimleri ötekileştirme hakkı vermez.

Bizler, parti içi demokrasiyi içine  sindiremeyen, siyasi ikballeri için delege ağaları ile kolkola giren, CHP'yi ortadan ikiye bölen bir siyasi anlayışa karşı çıkıyor, üye arkadaşlarımızdan aldığımız güçle "mavi" listeyle aday oluyoruz.

Bizim gibi düşünen tüm partililerimizi hafta sonu yapılacak delege seçimlerinde üye iradesinin gücünün her şeyden, herkesten önce geleceğini kanıtlamak için "mavi" listeye destek olmaya davet ediyoruz.

Yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet Halk Patisi...”