Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) Eski Genel Başkanlarından Ramazan Denizer davası yap boz tahtasına döndü.

2007-2008 döneminde GMİS Genel Başkanlığı döneminde evrakta sahtecilik ve zimmetine para geçirme iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Ramazan Denizer davası 3’üncü kez görülecek. 

NE OLMUŞTU? 

Mayıs 2007 – Kasım 2008 yılları arasında Genel Maden İşçileri Sendikası’nda genel başkanlık yapan Ramazan Denizer hakkında “evrakta sahtecilik, sendika personeli üzerlerine hayalî mesaj yazıp, ücretlerini ödemeyip kendi zimmetine geçirdiği” iddiaları için dönemin Genel Sekreteri Mustafa Dağlıoğlu tarafından Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştu. 
Bu kapsamda görülen mahkeme sonuçlanmış, Ramazan Denizer’e 1 yıl hapis ve 125 bin lira para cezası verilmişti. Ramazan Denizer’in Yargıtay’a itiraz etmesi üzerine yeniden mahkeme görülmüştü. İkinci kez görülen davada Ramazan Denizer ve Mali Sekreter Muharrem Sarıçam’a 1 yıl 3 ay hapis ve 250 TL’lik ceza ile mahkeme masrafları dâhil edilmişti. 

3. KEZ MAHKEME KARARI…

Verilen cezayı az bulan eski Genel Sekreter Mustafa Dağlıoğlu ve mevcut sendika yönetimi, Yargıtay’a temyiz hakkını kullanmışlardı. Yargıtay’ın itirazları yerinde görüp yeniden (3. Kez) mahkeme yapılmasına hükmetti. Mahkemenin sonucu merakla bekleniyor.