Kendisine saldıran kişileri 4 aileye odun-kömür yardımı yapmaları karşılığında affetti

Dersimiz insanlık

Zonguldak’ta bir trafik kazasını görüntülemek isterken iki kişinin saldırısına uğrayan İHA muhabiri Murat Küçük, kendisine saldıranları ihtiyaç sahibi dört aileye odun-kömür yardımı yapmaları karşılığında affetti. Küçük’ten özür dileyen Sedat Kabacalı ve Olgun Koç tatsız bir olaydan örnek bir olay çıktığını belirterek, “Biz bir hata yaptık. İnsanlar medyaya bu şekilde yaklaşmasınlar. Gerçekten işleri zor. Murat artık bizim kardeşimiz. Herkesten özür diliyoruz” dediler.



(İHA) - Zonguldak’ta bir trafik kazasını görüntülemek isterken iki kişinin saldırısına uğrayan İHA muhabiri Murat Küçük, kendisine saldıranlara ilginç bir ceza verdi. Zanlılar Murat Küçük’ün belirlediği 4 aileye kömür yardımında bulunurken kendi elleriyle taşımayı ihmal etmedi. 
Zonguldak’ta geçtiğimiz ay meydana gelen bir trafik kazasını görüntülemek isterken saldırıya uğrayan ve darp edilen İhlas Haber Ajansı Muhabiri Murat Küçük, olayın ardından şikayetçi olmuştu. Saldırı anının yer aldığı görüntüler tüm televizyon ve gazetelerde geniş yer bulmuştu. Olayın ardından Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken zanlılar ve Murat Küçük uzlaşmak amacıyla adliyeye davet edildi.
Gazeteci Murat Küçük ise kendisine saldıran şahıslardan ilginç bir istekte bulundu. Kendisinin belirleyeceği yardıma muhtaç dört aileye kömür dağıtılmasını isteyen Murat Küçük bu şekilde şikayetinden vazgeçeceğini belirtti. Zanlılar Sedat Kabacalı ve Olgun Koç da İHA muhabiri Murat Küçük’ün isteğini kabul ederek hemen harekete geçti. Yaşanan olaydan duydukları pişmanlığı dile getiren Sedat Kabacalı ve Olgun Koç, Murat Küçük’ten özür dilemeyi de ihmal etmedi.

KÖMÜR VE ODUNLARI ELLERİ İLE TAŞIDILAR
İlk aileye ise yardım dün gerçekleşti. Şahıslar bir kamyonet ile belirtilen adrese getirdikleri kömürü elleri ile taşıdı. 1 ay önce tatsız bir olay yaşadıklarını ifade eden şahıslardan Sedat Kabacalı, “Aramızda konuşarak, anlaşarak bu olayı tatlıya bağladık. Arkadaşımız bir kaç tane yardıma muhtaç aile olduğunu söyledi. Biz de bunlara odun ve kömür yardımında bulunmak istedik. Hem bu olaydan birinin güzel bir şekilde faydalanmasını, hem de olayın tatlı bir şekilde kapanmasını sağladık. Tatsız bir olaydan örnek bir olay çıktı. Biz bir hata yaptık. İnsanlar medyaya bu şekilde yaklaşmasınlar. Gerçekten işleri zor. Biz Murat kardeşimizle görüştüğümüzde bunu net bir şekilde anladık” dedi.
Olgun Koç ise “İnsanlar bir an gaflete gelip, sonra pişman olacaklarını hareketler yapmasınlar. Pişman olduk, pişman olmasak bunu istemezdik. Murat artık bizim kardeşimiz. Ben herkesten özür diliyorum” diye konuştu.
Türkiye’ye örnek olacak bir hareket sergileyen İHA muhabiri Murat Küçük ise “Birkaç yardıma muhtaç aile benim dayak yemem yüzünden sevinecek. Arkadaşlar da pişman olduklarını söylediler. Bu işi uzatmanın bir anlamı olmadığını düşündüm. Bir şekilde de yaptıklarını yanına kar kalmasını istemedim. İyi bir şekilde sonlandırmak istedim” şeklinde konuştu.