Devletin Memuru, Millete Küfretti

Şehir, “Üç Maymun”u Oynadı!

Halkın Sesi’nin geçtiğimiz hafta yaptığı ve kamuoyunda büyük yankı bulan haberin ardından, devlet protokolü adeta “üç maymun”u oynadı. Kendisine “Bilgi notu” olarak Ereğli’nin il olması için yapılacak toplantıyı bildiren ilçe müdürüne ağza alınmayacak sinkaflı mesajlar çeken İl Müdürü ise hala o koltukta oturmaya devam ediyor.

Devleti temsil eden üst düzey yöneticinin Ereğli halkına “Nerelerine batıyormuş Ereğli. *ıçmaya tuvaletleri yok. *mına *kodumunun *bneleri” şeklinde ettiği küfürle ilgili şu ana kadar soruşturma dahi başlatılmadı. Öte yandan halka küfreden müdürünün, atama döneminde büyükşehire görevlendirilerek ödüllendirileceği öne sürüldü.

VALİ BEKTAŞ, NEDEN GEREĞİNİ YAPMADI?

Halkın Sesi’nin Zonguldak Valiliği ve Cumhuriyet Savcılarına suç duyurusu niteliği taşıyan belgeli haberine rağmen şehrin en büyük mülki amiri Vali Erdoğan Bektaş, haberi görmezden geldi. Devleti temsil eden bir kamu görevlisinin halka ettiği küfürlerin belgesi olan cep telefonu mesajını ihbar kabul etmesi gerekenler ise sustu. Halkın Sesi, yasa gereği ismini açıklayamadığı kamu görevlisinin cep telefonu mesajını yasal mercilere delil olarak sunmaya hazır olduğunu bir kez daha yineliyor, sorumluları göreve davet ediyor.