Geçtiğimiz haftalarda aşırı sıcakların etkisini göstermesinin ardından bunaltıcı hava yeniden mevsim normallerine dönmüştü. Bu kez uzmanlar aşırı sıcakların geri geleceğine dair uyarılarda bulundu. Peki, bu defa yaşanacak aşırı sıcaklar hangi bölgelerde etkili olacak? Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumu tahminlerine ilişkin açıklama yaptı. İşte son dakika 12-16 Ağustos hava durumu...

"İŞİNİZ YOKSA DIŞARI ÇIKMAYIN"

Şen "Geçen haftalarda batı bölgelerimiz aşırı sıcakların etkisindeydi. Bu hafta pazar - çarşamba arası İç Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Akdeniz, GDA sıcak dalgası etkisinde kalacak. Sıcak hava dalgası doğal afet yaratır. Bu bölgede yaşayanlar; işiniz yoksa dışarı çıkmayın" dedi.

Şen bir sonraki paylaşımında ise "Ege, Marmara, Karadeniz olması gereken sıcaklarda aşırılık yok. Bugün Marmara ve Kuzey Ege'de poyraz fırtına hızında esebilir denizciler dikkat." ifadelerini kullandı.

Hava Forum'dan yapılan bir başka paylaşımda da şu ifadeler yer aldı:

"Pazar günü Arabistan'dan gelen sıcaklarda en şanslı ve şanssız olan şehirler listemiz:

Kesikbaş cinayetinde tutuksuz sanıklar hakim karşısında Kesikbaş cinayetinde tutuksuz sanıklar hakim karşısında
  • En Şanslı Yerler:
    1) Zonguldak 26°
    2) İstanbul 28°
    3) Çanakkale 29°
    4) Yalova 29°
    5) Tekirdağ 29°
    6) Sakarya 29°
    7) Trabzon 29°
    8) Giresun 29°
    9) Ordu 29°
    10) Samsun 29°
    11) Düzce 29°
    12) Rize 29°
    13) Kırklareli 30°
    14) Kocaeli 30°
    15) Artvin 30°
    16) İzmir 32-33°

  • En Şanssız Yerler:
    1) Adana 47°
    2) Kilis 47°
    3) Kahramanmaraş 46°
    4) Osmaniye 45°
    5) Şanlıurfa 44°
    6) Diyarbakır 44°
    7) Batman 44°
    8) Mersin 43°
    9) Güneydoğu Tamamı 40-44°
    10) Eskişehir 37-41°
    11) Ankara 37-40 °
    12) İç Anadolu Tamamı 37-40°"

METEOROLOJİ'DEN SON HAVA DURUMU RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz'in batısı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kütahya'nın kuzey ve doğu, Eskişehir'in kuzey ve batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara ile Batı Karadeniz ve Ege kıyılarında önemli bir değişiklik beklenmeyen hava sıcaklıklarının, diğer bölgelerde artmaya devam etmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Batı kesimlerde kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN ÖNEMLİ UYARI

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara ve Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İL İL HAVA DURUMU

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Düzce ve Bolu ile Zonguldak'ın batı çevrelerinin yerel sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ZONGULDAK °C, 26°C
Parçalı, yer yer çok bulutlu

BOLU °C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

DÜZCE °C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KASTAMONU °C, 28°C
Parçalı bulutlu