Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD), sosyal medya hesabından yayımladığı bir duyuru ile yurdumuzun Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemlerin etkisine gireceğini ve vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

AFAD tarafından yayımlanan uyarı mesajında, “Yurdumuz 22 Kasım Cuma ve 25 Kasım Pazartesi Günleri Orta Akdeniz Üzerinden Gelen Yağışlı Sistemlerin Etkisi Altına Girecek!

Yurdumuzun 22 Kasım Cuma ve 25 Kasım Pazartesi günleri Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemlerin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Uzun süredir ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlı sistemlerin etkisiyle, Cuma gününden itibaren azalarak mevsim normallerine düşmesi bekleniyor.

22 Kasım Cuma ve 23 Kasım Cumartesi günleri Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde görülecek yağışların 24 Kasım Pazar günü etkisini kaybetmesi bekleniyor.

25 Kasım Pazartesi gününden itibaren ise Orta Akdeniz üzerinden gelecek alçak basınç merkezi ve cephe sistemlerinin etkisiyle ülkemizin yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği ve bu yağışların yurdun büyük bir bölümünde görüleceği tahmin ediliyor" ifadeleri kullanıldı. (Haber Merkezİ)