Dilek hemşirenin adı çalıştığı ameliyathaneye verildi

Koronavirüse yakalandıktan sonra sezaryenle dünyaya getirdiği oğlunu kucağına alamadan hayata gözlerini yuman hemşire Dilek Akçabelen'in adı, yıllardır görev yaptığı ameliyathanede yaşatılacak.  Dilek hemşirenin çalışma arkadaşları ve çocukluk arkadaşları ile eşi ve ailesi, onu anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Onun adı bundan sonra yıllardır görev yaptığı hastane ameliyathanesinde yaşatılacak.

Akçebelen, henüz 30 yaşındaydı.  10 yıl boyunca İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (EAH) önce yoğun bakım, daha sonra ameliyathane hemşiresi olarak yüzlerce hastanın hizmetinde koşturdu. Onun en çok istediği şey ise anne olmaktı. Ancak 34 haftalık hamileyken corona virüse yakalandı.

Durumu hızla kötüleşince bebeği sezaryenle alındı. Oğlunun kokusunu dahi alamadan yoğun bakıma kaldırıldı ve 47 günlük yaşam mücadelesini 31 Mayıs’ta kaybetti. Çalıştığı hastane ve mesai arkadaşları Dilek hemşireyi unutmadı. Onun adı artık, görev yaptığı ameliyathanede yaşatılacak.

Törene İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Ertürk ve Küçükçekmece Kaymakamı Turan Bedirhanoğlu katıldı. Daha sonra her iki sağlık çalışanı için lokma dağıtıldı ve dua okutuldu.

Tören sırasında Dilek hemşirenin eşi Tansu Akşabelen ile diğer yakınları ve mesai arkadaşları  gözyaşlarını tutamadı. (Kaynak: Cumhuriyet)