Diyanet-Sen Çaycuma İlçe başkanı Kenan Tunç, Zonguldak ekonomisi ve sosyo-kültürel hayatı için büyük önem taşıyan Filyos projesi hakkında siyasilere seslenerek projeye sahip çıkılması konusunda acele edilmesini istedi. 

Tunç yaptığı basın açıklamasında, proje için ayrılan ödeneğin bir an evvel çıkarılmasını, aksi halde ödeneğin başka tarafa kayabileceğini ve Zonguldak’ın yine kaybeden taraf olacağını söyledi. Tunç, “Ulusal basında çıkan haberlere göre AK Parti Zonguldak İl Başkanı sayın Hamdi Uçar, Filyos Vadi Projesi için Kamu İhale Kurumu’na (KİK) üç kez itiraz edildiğini ve 3 aydır durumun netleşmediğini söylemiş. Uçar, II. Abdülhamid’in hayali olan Filyos Vadi Projesi’nin üç kez itiraz edilmesine rağmen 140 milyon TL parasının hazır olduğu halde Kamu İhale Kurumu’ndaki durumun netleşmemesi yüzünden beklemede olduklarını da belirtmiştir. Anlaşılan o ki kalan şu bir kaç gün içinde parayı alamazsak Filyos Projesi başka bahara kalacak. Buradan Zonguldak Milletvekillerimize çağrıda bulunuyoruz. Eğer Kamu ihale kurumunda durum netleşmezse 140.6 milyon TL ödeneğin başka yerlerde kullanılmak üzere Maliye Bakanlığı Havuzuna iade edileceği yazılıp çizilmektedir” dedi.

“ZONGULDAK’A SAHİP ÇIKIN, YENİ UZUN MEHMETLERİMİZ SİZ OLUN”
Diyanet-Sen Çaycuma İlçe başkanı Kenan Tunç Zonguldak’ın umut ışığı olan Filyos Liman Projesi’nin bir an önce hayata geçirilmesi için bölge milletvekillerine seslenerek şöyle devam etti; “Zonguldak’ımız için büyük önem taşıyan Filyos Projesi’nin başlatılması ve bunun için de bu ödeneğin bir an evvel ilimize çıkartılması konusunda Allah rızası için biraz daha gayretle, canla başla çalışmanızı bekliyoruz. İl Başkanı Uçar’ın belirttiği Kamu ihale kurumundaki ödenek durumu netleşsin artık. Zonguldak Milletvekilleri olarak buna öncülük yapmaya en çok sizin hakkınız var. Haydi şu ilk kazma vurulsun, Zonguldak’ımızın yüzü gülsün. Göç dursun, Zonguldak kurtulsun. Projeyi başlatın, tarihe geçin. Zonguldak’ın yeni Uzun Mehmetleri siz olun. Zonguldak siyasetinde söz sahibi olan bütün dostlar. Zonguldak için kimin elinde ne geliyorsa yapsın, Filyos’umuza şu ödenek gelsin. Batmayan güneş Karaelmas’a da doğsun artık.”