Davut Acar’ın mıcır tesisi icra yoluyla bugün satılıyor

DOĞAYI KATLEDİYORDU!

Kozlu İlçesi Ilıksu mevkiinde Davut Acar’a ait olan Arelel İnşaat firmasının işlettiği taşocağı ve mıcır tesisi bugün aynı mevkide saat 15.30’da İcra Müdürlüğü tarafından satışı yapılacak.

Kozlu ilçesinde Ilıksu mevkii olarak tabir edilen bölgede taşocağı işleten Arelel İnşaat ortaklarından Davut Acar, devlet eliyle doğayı katlediyor. Yasal izinleri ve ruhsat kapasitesinin üzerinde üretim yaptığı için insan sağlığını tehdit eder boyutta çevre kirliliğine neden olan ve orman arazisine zarar veren Arelel İnşaat, ilgili mercilere giden birçok ihbara rağmen faaliyetlerini sürdürüyor. Kireç taşı olarak bilinen zeminden çıkan beyaz duman bulutları çevre köyleri ve Ilıksu Plajı’nın üzerine adeta çökerken, bitki örtüsü ise beyaz bir toz bulutuyla kaplanıyor. 













BORCUNDAN ÖTÜRÜ SATILIYOR

Davut Acar’ın piyasaya ve devlet kurumlarına şirketlerinden kaynaklanan borçlarından dolayı taşocağı ve mıcır tesisine Zonguldak İcra Müdürlüğü tarafından bir süre önce el konmuştu. Zonguldak 2’inci İcra Müdürlüğü tarafından taş kırma makinesi bir milyon lira bugün saat 15.30’da satışa çıkarılacak. Acar, iflas ettikten sonra yanında çalışan personele ve piyasaya milyonlarca lira borç takmıştı. Tesis bugün satılırsa bir çok alacaklı icradan alacağını tahsil edbilecek.