Zonguldak Sağlık Emekçileri Sendikası tarafından birkaç gün önce Dr. Seyit Hamit Ferah ve Serpil Şahin’in darp edilmesiyle ilgili basın açıklaması yapılarak saldırılar kınandı.

Atatürk Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yapan sendika üyeleri, sağlık çalışanlarına şiddetin son bulmasını istedi. Sendika adına basın açıklamasını SES Şubesi Sekreteri Canan Edebali yaptı. Edebali, şunları söyledi:

“Sağlık alanı, sürekli değiştirilen düzenlemeler ve getirilen torba yasalarla alt üst ediliyor. Gün geçmiyor ki sağlık emekçilerine yeni bir şiddet haberi ile güne başlamayalım. Yine Anestezi Uzmanı Doktor arkadaşımız Dr. Seyit Hamit Ferah ve Serpil Şahin mesleğini icra ederken şiddet olayına maruz kalmıştır. Hiç bir şiddet olayı haklı haksız bağlamında gerekçelendirilemez. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Zonguldak hastanelerinde de halkımıza en iyi şekilde hizmet veren biz sağlık çalışanları ne yazık ki hasta yakınları tarafından saldırıya uğramaktayız. Türkiye, resmi olarak günde 30 sağlık çalışanının şiddete uğradığı bir ülkedir." Şiddeti önlemeye katkısı olacak, caydırıcılığı olan bir yasa çıkarılmasının acil ihtiyaç olduğunu anlatan Edebali, şöyle konuştu: "Ağır yaralanma ve ölüm durumlarında zaten mümkün olan tutuklama tedbirlerinin uygulanacağını biliyoruz biz sağlık çalışanlarının saldırılar karşısında komalık ve ölüm durumları mı beklenmektedir. Sağlıkta dönüşüm denilen, biz emekçilerin ise sağlıkta yıkım olarak değerlendirdiğimiz uygulamalar sonucu biz hizmet veren emekçiler ve hizmet alan halkımız karşı karşıya getirilmekte, bu uygulamaların sorumlusu sağlık emekçileri gösterilmektedir. Sağlıkta dönüşümün sonucu, ’Herkese Eşit, Ücretsiz Nitelikli Ulaşabilir Sağlık Hizmeti’ hak olmaktan çıkarılıp; paran kadar sağlık dönemine geçilmiştir. Bu geçişle birlikte şiddet olaylarının artacağını daha önce de dile getirmiştik.”