DÜBÜŞ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU 
70 yaşındaki futbol antrenörü Hayri Dübüş, 65 yaşında sokağa çıkma kısıtlamasının ardından özgürlüğüne kavuştu. 
***************
1.Amatör Küme takımlarından Zonguldak Gençlikspor'u çalıştıran 70 yaşındaki antrenör Hayri Dübüş özgürlüğüne kavuştu. Korona virüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü sokağa çıkma kısıtlamasına takılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın son aldığı kararlarla 65 yaş üstünün her gün sokağa çıkmasına izin vermesinin ardından Dübüş'te soluğu kulübünde aldı. Tecrübeli antrenör Hayri Dübüş, kısıtlamanın kalkmasının ardından kulübüne giderek oyuncuları ve antrenörlerle hasret giderdi. 50 yaşındaki futbol antrenörü Hayri Dübüş önümüzdeki günlerde sosyal mesafe kuralına uyarak ve maske takarak antrenmanlarına devam edeceği öğrenildi. 
15 yaşında Esnafspor'da futbola başlayan Hayri Dübüş, 3 yıl sonra Zonguldak Gençlikspor'a transfer oldu. Burada 1 yıl futbol oynadıktan sonra Üzülmezspor'a transfer olan Dübüş, askerden geldikten sonra tekrar Zonguldak Gençlikspor'da futbol oynamaya devam etti. 1972-1973 sezonunun başında sakatlığı nedeniyle 21 yaşında futbolu bırakan Dübüş, aynı yıl antrenörlük diplomasını alarak formasını giydiği takıma antrenör oldu.
Aynı zamanda Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan emekli olan Hayri Dübüş, 48 yıldır aralıksız aynı takımın antrenörlüğünü yaparak rekora imza attı. 48 yılda 25 şampiyonluk kazanan Dübüş'ün takımı Zonguldak Gençlikspor, 2019-2020 futbol sozununda play-offu kaçırdı.
Emre Can Bayram