DÜŞMEZ AÇIKLADI!ASKIYA ALINDI
Amatör Spor Kulüpleri Konferasyon Başkanı Ali Düşmez, alt yaş kategorilerin iptal edilmesinin ardından 2005 doğumlu ve altındaki yaş grubu futbolcuların vize ve filiz işlemlerini ikinci bir talimata kadar durdurduklarını açıkladı. 
Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez 81 ilde bulunan Amatör Spor Kulüpleri Federasyon temsilciliklerine resmi yazı gönderilerek alt yaş kategorilerin iptal edilmesinin ardından A takımlarda da 2005 doğumlu futbolcuların oynatılmamasına karar verdi. Öte yandan 2005 doğumlu ve altındaki yaş grubu futbolcuların vize ve filiz işlemlerini ikinci bir talimata kadar durdurduklarını ifade edildi.
İŞTE ALİ DÜŞMEZ’İN UYARI METNİ
Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Düşmez’in açıklaması şu şekilde: “Bilindiği  üzere  13 Mart 2020 tarihli duyurumuzda yerel liglerimizde Büyükler kategorisi ve U19 kategorisi müsabakaları hariç tüm altyapı kategorilerinde müsabakaların oynanmayacağı kararı verilmişti. 
U19 kategorisinde 2004 ve daha büyük doğumlu futbolcuların oynadığı dikkate alındığında 2005 ve daha küçük doğumlu futbolcular 2019-2020 sezonunda futbol oynamayacaktır.
Bu nedenle resmi müsabaka oynamayacak olan 2005 ve daha küçük doğumlu sporcuların Vize ve Filiz lisans işlemleri ikinci bir talimata kadar durdurulmuştur''dedi.
Emre Can Bayram