Taksicide düşürdüğü telefonun satıldığını öğrenince soluğu karakolda aldı… Ben yandım başkası yanmasın…

Zonguldak kent merkezinde ticari bir takside düşürdüğü 2 bin TL tutarındaki cep telefonunun satıldığını öğrenen TTK memuru Sevilay Kıral(33), ticari taksi sürücüsü Tolga K. hakkında suç duyurusunda bulundu. Kıral, dava açması üzerine sürücü şahsın dayısı olduğu belirtilen taksi sahibi Ali G. hakkında da tehdit davası açtı.

ÖNCE SÜRÜCÜDEN SONRA TAKSİ SAHİBİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Olay hakkında Halkın Sesi’ne açıklama yapan Kıral, “3 Kasım 2018 Cumartesi günü plakasını bilmediğim Birlik Taksi Durağı'ndan ticari taksi şoförü Tolga K. İle Kozlu’ya gittim. Giderken yanımda olan cep telefonumu ticari takside düşürdüğümü fark ettim. Arayıp taksiciye sordum. Bulunca getiririm dedi ama getirmedi. İşlerimin yoğunluğundan dolayı aynı gün ifade vermeye gelemedim. Sonradan ticari taksi sürücüsü Tolga K’nın, telefonumu ikinci el telefoncuya sattığını öğrendim. Telefoncu şahıs bana telefonu Tolga K. İsimli şahıstan satın aldığını, kendisinin de başka müşteriye sattığını söyledi. Cihazım şu an kimdedir bilmiyorum. Olayı duyar duymaz karakola başvurdum. Bu şahıstan şikâyetçi oldum.” ifadesini kullandı.

Olayın ardından ikinci şok yaşayan Kıral , “Ben taksiciden şikayetçi olunca hemen akabinde polis tarafından arandığını anlayan Tolga K. ve araç sahibi olan dayısı Ali G. Beni telefonla arayarak ‘şikayetinden vazgeç, paramız olduğunda öderiz’ gibi kelimeler kullandılar. Ben de ‘bunu affı olmaz, git derdini polise anlat’ dedim. Bunun üzerine tehditvari konuşmaya başladılar. Ben her iki şahıstan da şikâyetçi oldum. Her şeyi devletime anlattım. Görevimi yaptım” dedi.

BAŞKASININ BAŞINA GELMESİN

Talihsiz kadın, şunları söyledi: “Ben bu işin parasında değilim. 2 bin liralık telefondu. Parasında değilim. Ancak başkaları yanmasın. Hpimizin annesi, babası, bacısı, çoluğu çocuğu var. Bunlar da bir gün taksiye binebilir. Canımızı ve malımızı emanet ettiğimiz kişiler böyle mi yapması lazım? Ben görevini kötüye kullanan bu şahısların toplum tarafından bilinmesini ve adalet karşısında hesap vermesini istiyorum”