ÇAKAN VE ERKMEN MUHTARLARLA KAHVALTIDA BULUŞTU

Çakan, ”Müfettişlerin üç gün ocak kapatma kararı vermelerinin nedeni milleti TTK’nın kapanmasına alıştırmak”

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Milletvekili adayları Zeki Çakan ve Yavuz Erkmen, MHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından Öğretmenevi’nde köy muhtarları için düzenlenen kahvaltıda bir araya geldiler.

"TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYANLARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Çakan’ın seçim bürosundan verilen habere göre Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Kılıç, Ereğli ilçe genelindeki tüm muhtarların birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğini, taş üstüne taş koyanların her zaman yanında olduklarını söyledi ve “Bizlere kim hizmet ediyorsa, Ereğli’nin hizmetini kim yapıyorsa, bizim muhtarlarımıza kim sahip çıkıyorsa taş üstüne taş koyanın biz muhtarlar olarak başımıza taç yaparız. Bizler seçilirken halk ile birebir istişare yaparaktan buraya geldik. Tedbirimizi aldık, takdiri Allah’a bıraktık.” dedi.

"ZONGULDAK ADETA YOK OLMA DURUMUNDA"

MHP Zonguldak Milletvekili adayı Zeki Çakan da, daha önce görev aldığı kurumlarda bölge muhtarları ile her zaman istişare içerisinde olduğunu sorunlarının çözümünü, kendisi sorunu görerek sağladığını belirtti. Türkiye Taşkömürü Kurumu başta olmak üzere bölgedeki ekonomik sorunlar ile ilgili değerlendirmede bulunan Çakan konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye’yi besleyen ekonomiye önemli katkılarda bulunan, ekonominin direksiyonu haline gelen Zonguldak, şu an tekerlekleri patlamış, direksiyonu duvara toslayacak şekilde yoluna girmiş ve adeta yok olma durumundadır. Son 13 yıldır ekonomik ve sosyal yapısı incelendiğinde Zonguldak’ın ekonomik yönden çöküşünün en açık göstergelerinden biri de Ereğli’dir. 1984 yılından bu yana muhtarlarımız ile fiilen çalıştım. Bir gün o muhtarlardan kopmadım, ellerini vicdanlarına koysunlar. O muhtarların dertleri benim derdim oldu. 12-13 yıl önce koalisyon hükümeti döneminde, MHP’nin de koalisyon ortağı olduğu dönemde Ereğli’nin durumu ne idi? Bunu özellikle iktidar partileri dinlesin. Tersanelerde 7-8 bin hatta yan sanayi ile birlikte 10 bin kişi çalışıyor muydu? Tersanelerde gemi yapımı ile ilgili kullanılan özel sac bölümü Erdemir’de açılmış mıydı? O dönemde taşımacılık ile ilgili Ereğli ekonomisi gerçekten belirli bir yerde istihdam ve taşımacılık ile ilgili ekonomik girdi var mıydı? Türkiye Taşkömürü Kurumu’na o dönemde 4 bin 500 tane işçi alımı hiçbir ayrımcılık yapılmadan kura ile alınmadı mı? O dönem ekonomik, kültürel ve sosyal anlamda bugünden daha iyi değil miydi? 2001 yılında hatta 2002 yılında taşeron müteahhit işçisi olarak fabrikaya giren işçilerimiz ilkokul, ortaokul mezunu diye işten yavaş yavaş çıkarılmaya başladığında, o akşam olay bana intikal ettiğinde gece 3’e kadar toplantı yaptık zamanın başbakanına ve bakanına ben adaylık dahil hiçbir şey düşünmüyorum, yarın Ankara’ya gelip istifamı veriyorum, diyerek 1975 arkadaşımızı kadroya aldırdım. O sebeple bugün Ereğli’de 14-15 bin kişi ekmek yemiyor mu?” şeklinde konuştu.

 

"DÜZCE TEŞVİKTE, ZONGULDAK BATIYOR"

MHP Zonguldak Milletvekili adayı Zeki Çakan, “Hemen şurada, sınırımızda Düzce teşvik alıyor. Hani bir zamanlar Türkiye Taşkömürü Kurumu Ereğli işletmesi iken Türkiye’nin her yerinden göç alan Zonguldak’tı. Şimdi göç alan Düzce değil mi? Düzce’ye teşvik verilirken milletvekilleri el kaldırdığında hiç kendilerine oy veren 13 yıldır iktidar yaptıkları partinin geleceği ile ilgili en azından katkıda bulunmak için, ‘Sayın Başbakan biz Zonguldak’a gidemeyiz, Düzce teşvikte, Zonguldak batıyor. Bize de teşvik verilmesi lazım.’ diye söyleme cesaretini dahi bulamaz iken Düzce’nin teşvik için ellerini nasıl kaldırdılar? Bu işler biraz cesaret işi, bu işler bilgi birikimi, masaya yumruğunu vurma işi. Ağlamayan çocuğa meme verilmez. Bugün böyle giderse TTK kapanacak, hatta ve hatta özelleştirilecek. Özelleştirilme ile ilgili de kime vereceklerini dahi planladılar. Bunu mikrofonda söyleyemiyorum, ilgililer ve sendika ile görüşün kime peşkeş çekeceklerini belirlediler. Yine özellikle HEMA başta olmak üzere redevans ile verilen işletmelerin zamanında yapılan protokol gereğince karşılığı olmayan işveren tarafından daha fazla ücret ödenmesi gereken bazı olumlu düşünceler hasıl olmuş iken o taşeron sahipleri veya taşeron ile redevans ile o TTK’da kömür ocaklarını alan insanlar çağırılsa bir araya gelinip sorunlar konuşulur. Bakanlar Kurulunda bir cümle ile izah edilse bir saatte bu işler çözülür. Ben de o koltukta oturdum, bu işçiler ocaktan neden çıkarılıyorlar? Şimdi emniyet tedbirleri alınmadı diye müfettiş geliyor, müfettiş hükümetin müfettişi ama yine bir şey demiyorum. Bu iktidar iktidarsa, gelen müfettişler rapor tuttuysa, bu rapor emniyet tedbirlerini almayan insanların ikaz edilmesi cezalandırılması ve bu konuyla ilgili gereğini yapılması için. Bir tane TTK’dan görevden alınan, cezalandırılan kimse yok. Şunun için yapılıyor; üç gün kapatılıyor ses çıkacak mı çıkmayacak mı, alıştırıyorlar toplumu, oluşturuyorlar sonunda tamamen kapatacaklar.” dedi.

Öğretmenevi önünde Çakan, gazetecilere muhtarlar ile birlikte poz verdi. Gazetecilerin, ‘Alan dar hepinizin fotoğrafını çekemiyoruz.’ İfadeleri üzerine Çakan, “Bu ifadelerinizi gazetelerinizde yazın, bak ne kadar güzel bir şey, kalabalığı görüyorsunuz.” sözleri ile yanıt verdi.