Yaşar Kemal’in ölümü tüm yurtta üzüntü yarattı. Eğitim iş Çaycuma  TemsilcilcisiOlcay Özyurt da temsilcilik merkezinden yaptığı basın açıklamasında “Eğitim-İş Çaycuma Temsilciliği olarak üzüntü içindeyiz ve ulusumuza başsağlığı diliyor ve dünyaya mâl olmuş aydınımızın ışıklar içinde uyumasını temenni ediyoruz” diyerek şu şekilde devam etti:

Büyük yazarımız Yaşar Kemal solunum yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede, yaşam mücadelesini kaybetti. Bu haber ulusumuzun tüm kesimlerinde derin üzüntüye neden olmuştur.

Türk Dilinin en büyük ustalarından biri olan Yaşar Kemal, arkasında çok büyük izler ve ışıklar bırakarak gitti. Karıncanın su içişini, yoksul köylülerin başkaldırısını, ağaya direnişin öyküsünü dilimizde en güzel o anlattı . Çukurovalı fukara ırgatın, Toroslardaki gariban göçerlerin dili oldu. Bunların öykülerini, destanlarını, acılarını halkımızla buluşturdu. Ulusumuzun bu değerlerini tüm dünya ile tanıştırdı.

Eğitim-İş olarak büyük ustanın vasiyetini tüm üyelerimizle uyguladığımızı, uygulamaya devam edeceğimizi ifade ediyor ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyoruz.

Edebiyatımızın büyük ustası, Anadolu’nun sesi ve sözü ışıklar içinde uyu.