Zonguldak’a enerji taşıyan elektrik iletim hatlarında meydana gelen arızalar nedeniyle şehir merkezine ve çeşitli ilçelere günlerdir su ve elektrik dağıtımı yapılamadı.

17 Ocak itibariyle il genelinde görülen olumsuzluklar vatandaşları mağdur ederken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, elektik dağıtım şirketlerinin denetiminden sorumlu Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

Milletvekili, yaşanan sorunları Genel Müdüre birinci ağızdan aktarırken, Zonguldak iline enerji dağıtımından sorumlu Enerjisa Enerji A.Ş hakkında da denetim sürecinin başlatılması talebinde bulundu. 

8 İlçenin belediye başkanını arayarak, yaşanan sorunların nedenlerinin araştırılması, ortadan kaldırılması ve tedbirler alınması için görüş alışverişinde bulunan Yavuzyılmaz, yaptığı müzakerelere ilişkin şunları söyledi: 

“Son günlerde Zonguldak ili genelinde yaşanan elektrik ve su kesintileri nedeniyle, şehrimizdeki vatandaşlarımız mağdur edilmiştir. İyi bir koordinasyonla 3-4 saatte çözülebilecek sorunların büyük bölümü Enerjisa tarafından 2 gündür çözülememiştir. Enerjisa’nın, yatırım, tecrübe ve teknik personel eksikliği hat safhadadır.

Özellikle elektrik hatlarındaki arıza nedeniyle Ulutan Barajı’nın devre dışı kalması, jeneratör bulunmaması, yetkililerin ve belediyelerin bilimsel geçici bir çözümü hızla devreye sokamamaları nedeniyle vatandaşlarımız (hasta, yaşlı, çocuk, bebek, öğrenci..) günlerce elektriksiz ve susuz kalmıştır.

TEDAŞ Genel Müdürüyle yaptığım görüşmede, Enerjisa hakkında acilen bir denetim sürecinin başlatılmasını ve sorumlularla ilgili işlem yapılmasını istedim.  

Zonguldak'ın 8 İlçe belediye başkanını arayarak; yaşanan bu elektrik ve su kesintisi sorunlarının nedenlerinin araştırılması, ortadan kaldırılması ve tedbirler alınması için görüş alışverişinde bulunduk.

Atılacak adımların hızlandırılması için yetkili kurum ve kuruluşlar nezdinde girişimlerimi sürdüreceğim. 

Zonguldak bu yaşananları hak etmiyor.”