Elvanpazarcık’ta 200 Yıllık yolu gasp ettiler!

Zonguldak’ın Elvanpazarcık Belde Belediyesi, vatandaşın atalarından kalan tarlasına ulaşım sağlayan 200 yıllık yolunu istinat duvarıyla kapattı.  

Kamuoyunda adı sıkça yolsuzluklarla anılan Zonguldak’ın Elvanpazarcık beldesi Tasmacı mahallesinde bu defa AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Uzun, bir ilke daha imza attı. Zonguldak belediyesinden emekli tabela işçisi olan ve uzun süredir Ankara ve İstanbul’da akciğer hastalığı sebebiyle tedavi gören 64 yaşındaki Dursun Özfidan’ın seçimde oy vermediği için AKP’li Belediye Başkanı Hüseyin Uzun tarafından cezalandırıldığı iddia edildi.

Dursun Özfidan tedavi için şehir dışında iken ailesi ve ataları tarafından 200 yıldır tarla ve samanlık olarak kullandığı araziye olan tek geçiş yolunu istinat duvarı yaparak kapattı. Emekli Belediye işçisi Dursun Özfidan, Belediye Başkanı Hüseyin Uzun’a durumu bildirdiğini ve kendisini dikkate almadığını söyledi. Özfidan geçiş yolundaki Hafize Özfidan, Özgür Özfidan, Turan Burgucu ve Emek Çiftçi ile uzun yıllardır ölüm tehdidi aldığını ve mahkemelik olduklarını vurguladı. Dursun Özfidan, “Atalarımızdan kalan ve ekip biçtiğimiz tarlaya bizden öncekiler gibi bizde mevcut yoldan gitmekteydik. Yolun etrafındaki arazi husumetimiz olan ailelere ait. Tüm bunları Belediye Başkanı ve Hafize Özfidan’ın eniştesi Mesut Kütükçü bilmekte. Kendilerine istinat duvarını yapmaları halinden atalarından kalan samanlık ve tarlaya bir daha geçemeyeceğimi söyledim. Onlarda bana “Bakarız” “Geç kaldın” gibi sözler sarf ettiler. İşkur’dan gelen işçilere apar topar istinat duvarını yaptırmışlar başka yoldan da arazimize geçme imkanımız yok. Resmen eşkıyalık yapılıyor. Belediye Başkanı Hüseyin Uzun seçimlerde oy vermediğim için adeta benden ve kardeşlerimden intikam alıyor” dedi.

Dursun Özfidan, olayı mahkemeye taşıyacağını ancak sorunun çözümü için Valiliğin devreye girmesi gerektiğine işaret ederek, “Aramızdaki husumet bu olaydan sonra daha da büyüyecek. Belediye Başkanı bundan sonra yaşanacak tüm olayların sorumlusu olacaktık” diye konuştu.