Zonguldak'ın 50 yıllık esnaflarından Ali Eleman, koronavirüs tedavisi gördüğü Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu.

Aynı zamanda gazetemiz yazarlarından Mustafa Eleman'ın babası olan Ali Eleman, son 20 yıldır Emek Çarşısı'nda saatlerimizi tamir eden, hepimizin tanıdığı sevdiği son kuşak esnaf büyüklerimizdendi. Mustafa Eleman geçen hafta da babasıyla aynı serviste tedavi gören dayısı Mustafa Ören'i yitirmişti.

Yazarımız Mustafa Eleman, geçen hafta kaleme aldığı köşesinde, hastaneden emekli olan dayısı Mustafa Ören'i kovid-19'dan kaybettiğini ve aynı hastalıktan tedavi gören babası için de okurlardan dua etmelerini istemişti.

Eleman, son yazısında, babasıyla ilgili şunları kaleme almıştı:

Zonguldak’ın yarım asırlık esnafı. Yıllarca Ulu Cami Altında ve son 20 yıldır Emek Çarşısında saatlerinizi tamir eden, emektar ustanız; babamdan bir fotoğraf paylaşmak istedim. Baba, bu süreyi iyi değerlendir olur mu? 50 küsur senelik bir esnafın dahası bir zanaatkâr’ın nasıl yetiştiği, bu işin inceliklerini, esnaf sohbetleri ve iyi esnaf olmanın belki de bugüne kadar yazılmamış altın kurallarını senin kaleminden okumayı sabırsızlıkla bekliyoruz."

Ali Eleman, bu akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Halkın Sesi olarak Ali Eleman'a Allah'tan rahmet, başta yazarımız Mustafa Eleman olmak üzere tüm yakınlarına başsağlığı dileriz.

(Haber: Abdullah Karabacak)