Turpcu; “17 Temmuz’da emeklinin ikramiyesi verilecek”

 

En düşük emekli aylığının 1500 lira olacağını da söyleyen Turpcu’ya köylerden büyük destek var

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili adayı Şerafettin Turpcu, 7 Haziran seçimlerine kısa bir zaman kala seçim çalışmalarına hız verdi.

Pazar günü gündüz oldukça bir yoğun program geçiren Turpcu, akşam ise Dereköseler, Geriş, Kayıkçılar ve Ahatlar köylerinde kahve toplantılarıyla devam etti. Köylerde vatandaşların tek tek sıkıntılarını dinleyen Turpcu, vatandaşlara yaptığı konuşmasında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ereğli mitinginde tüm emeklilere gönderdiği selamı ileterek, “Seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyoruz, Genel Başkanımız Çankırı’dan İzmir’e gelecekken Ereğli mitingi de yaptı. Helikopterle gelecekti ama uçakla Saltukova’ya ardından Ereğli’ye geçtik. Bilhassa emeklilerimize selam söyleyin 7 Haziran’dan sonra rahatlık gelecek 17 Temmuz’da da ikramiyeyi vereceğiz dedi” ifadelerine yer verdi.

İLK 100 GÜNDE İKRAMİYEYİ VERECEĞİZ

Emeklilere ilk 100 gün içinde emeklilerin maaşlarının en düşük 1500 TL olacağını ve ilk Ramazan Bayramı’nda birer maaş ikramiyeyi vereceklerini ifade ederek, “AKP hükümeti 3 dönemdir ülkeyi yönetiyor, Zonguldak için yaptıklarına bir bakın. Madenlerimiz, köylerimiz, gençlerimiz için mutluysanız ben bir şey diyemem ama tüm Zonguldak ve Türkiye halinden memnun değil. Biz göreve gelir gelmez TTK’ya 5 bin işçi alacağız. Bunu TTK Genel Müdürümüz bize anlattı biz de Genel Başkanımıza ilettik kendisi de hem Zonguldak hem de Ereğli’den bunu duyurdu. Türkiye’de 11 milyon emeklimiz var ve bunun 8 milyonu bin TL’nin altında maaş alıyor. Biz ilk 100 günde emekli maaşlarımızın en düşüğünü 1500 TL’ye çıkartacağız ve emeklilerimize ramazan ve kurban bayramında ikramiye verilecektir. Evine hiç para girmeyenleri de aile sigortası kapsamına alacağız ve kadının hesabına hiç çocukları yoksa 720 TL maaş vereceğiz. Taşeron ve asgari ücretlilerimiz var” dedi.

NASIL 3 ÇOCUK YAPILSIN

Hükümet temsilcileri tarafından en az 3 çocuk yapın sözünün perde arkasına bakıldığında ülkede milyonlarca kişinin asgari ücretle çalıştığını ve 940 TL gibi bir rakamla 3 çocuğa nasıl bakılacağının hiç düşünülmediğini de söyleyen Turpcu, “Taşeron işçilerin hayat hakları yok. Modern köle gibi asgari ücrete mahkum bırakıyorlar. Devlet büyükleri 3 çocuk yapın diyor. Birde kira veriliyorsa 940 TL ile bu insanlar nasıl yaşasın. Türkiye’de 800 bin taşeron işçisi var, biz bunları iş başına gelir gelmez daimi işçi statüsüne geçireceğiz. İllaki sizin köyünüzde de göç eden çok fazla gençlerimiz var. Emekli ikramiyeleri ve asgari ücretin artmasıyla herkes kendi yağında kavrulabilir. Bunlar CHP Genel Başkanımızın yöremizle ilgili en büyük projeleri. Bunun yanında bizim yıllardır bitmeyen bir Filyos Projemiz var. Oradaki limanı tamamladıktan sonra Türkiye’nin mallarını oradan ihraç edip, ülkemize giren malları o limandan ithal edeceğiz. Devrek’e kadar uzanan bir fabrikalar zincirimiz olacak. Bu bölgede de 90 bine yakın kişi iş bulacak. Bunu yaparken para lazım, parayı da hükümetler ayırır, bölgeye para ayrılması için de CHP şart. İnşallah büyük bir başarı sağlarız da ve kentimize bakanlık verilir” şeklinde konuştu.

BİZE 4 SENE VERİN

Yaşanabilecek bir Türkiye için CHP iktidarının şart olduğunu ve CHP’ye bir şans verilmesini de isteyen Turpcu, “Ben parti farkı gözetmeksizin tüm halkımızdan oy istiyorum. 3 dönem bu hükümetin yapamadıklarını yapalım, bize 4 sene verin. Baktınız yapamıyoruz usulüyle bizi gönderirsiniz. CHP uzun zamandır iktidar olmadı” ifadelerine yer verdi.

Köy programları ardından Milletvekili adayı Turpcu, Atatürkçü Düşünce Derneği Devrek Şubesi tarafından düzenlenen geceye katılarak programına son verdi.