Emekli maaşlarından yapılan kesintiler konulu soru önergesinde Köktürk verdiği dilekçesinde şu görüşlerini dile getirdi:

Doğrudan hastaneye giden bir hastanın reçetesine doktor 10 lira değerinde bir ilaç yazıyor. Kesintiye bu on liralık ilaç şöyle yansımaktadır;

a.    Muayene ücreti 2.

b.    Eczacı reçeteyi sisteme girdi 3 TL

c.    Reçetede beher kaleme 3 TL

d.    Emekliyseniz %10 Çalışansanız %20 katkı payı.

Yani on liralık ilaca emekliyseniz 17 lira para kesilmektedir. Bu hesap yalnızca 10 liralık ilaç üzerinden yapılmıştır. Oysa emeklilerimizin sağlık sorunları diğer yaş gruplarından çok daha fazladır ve her seferinde yüzlerce liralık ilaç almaktadırlar…

Buna göre;

1.  Bu durum, yurttaşlarımızın en temel hakkı olan “Sağlık hakkı”na vurulan büyük bir darbe değil midir?

2.  Yukarıdaki durum, devletin en temel görevlerinden biri olan sağlık alanındaki görevlerini paralı hale getirilmesi demek değil midir?

3.  Son günlerde emeklilerden tarafımıza sık sık “Maaşımdan 70 – 80 TL kesilmiş, gerekçesini de sağlık harcaması diyorlar” gibi şikâyetler gelmektedir? Bu bilgi doğru mudur?

4.  Emeklilerimizin maaşlarından son aylarda Suriye’den gelen mülteciler için kesinti yapılmış mıdır? Yapıldıysa bu miktar nedir?

KANSER VAKALARI

Köktürk bir başka soru önergesinde de Sağlık Bakanına Zonguldak’ta her yıl artmakta olan kanser vakalarını sordu ve bu konuda meclise verdiği dilekçesinde şu görüşlerine yer verdi:

TUİK verilerine göre; Kanser hastalığından ölen vatandaşlarımızın sayısının arttığı görülmektedir;

2010 – 592 kişi, 2011 – 703 kişi, 2012 – 715 kişi, 2013 – 727 kişi…

Buna göre;

1.  1- Zonguldak ilimizde her yıl düzenli olarak görülen göçe rağmen kanser hastalığın her yıl artmasının nedeni nedir?

2.    2- Bu konuda herhangi bir çalışma ya da araştırma yapılmış mıdır?

3.    3- Zonguldak ve Karadeniz Bölgemizde yurttaşlarımızın korkulu rüyası haline gelen kanser hastalığıyla ilgili ne gibi çalışmalar yapılıp, önlemler alınacaktır?