Son bir aydır yaşanan covid-19 vakaları nedeniyle zor günler geçiren Emral Çarşısı esnafı, Halkın Sesi’ne konuştu. Kamuoyunda yaratılan olumsuz algı nedeniyle insanların çarşıya girmekte tereddüt ettiğini dile getiren esnaflar normalleşme sürecine girdiklerini, zabıta uygulamasının son bulmasını istediler.

 

Erol Hacısalihoğlu: (kuyumcu)



Biz bu süreci atlattık. İnsanlar rahatlıkla gelebilir. Hasta olanlarda evlerinde geçirdi. Zabıtanın çok bir faydası olduğunu zannetmiyorum. Ateş ölçmek bir çözüm değil.

 

Cengiz Küçük: Ateş ölçmeyle olmuyor. Psikolojik olarak vatandaş etkileniyor. Bekleyen zabıta arkadaşlara da yazık. Ateşi olmayanda da semptom taşıyabilir.






Mehmet Akardaş(Kuyumcu): Bütün dünyada salgının yayılma hızı arttı. Bu süreçte her yerde olduğu gibi Emral Çarşısı’nda da vakalar yaşandı. Tedavileri olup işlerinin balındadır. Çarşımız günde iki sefer dezenfekte ediliyor. Sadece burada değil Ulucamii altındaki Kuyumcular Çarşısı’nda da vakalar oldu. Sadece Emral Çarşısı’ndaymış gibi algı yaratılması ticaretimize de zarar veriyor.

 





Ali Akkaya(pet shop): Özellikle bazı medya kuruluşları sanki sorun sadece Emral Çarşısı’ndaymış gibi haberler yaptı. Sıkıntı tüm dünyayı sarmışken sadece Emral Çarşısı’nın gündeme gelmesi onlarca esnafı ve çalışanını olumsuz etkiledi. Neden şehir merkezindeki diğer çarşılarda bu tedbir alınmıyor.






Ahmet Uzun(Mağaza Sahibi): Günlerdir siftah yapmadan kapatan arkadaşlarımız var. Bu salgın sadece Emral Çarşısı’nda mı var? Zabıtanın sürekli çarşı girişinde olması vatandaşı ürkütüyor. Biz esnaf olarak tüm tedbirlerinizi alıyoruz. Halkımız güvenle alışverişe gelebilir.




Mehmet Kamil Aydın(Manifatutacı): Çarşı esnafı sinek avlıyor. Morallerimiz bozuk. Covid19 olan esnaf arkadaşlarımız evlerinde tedavilerini tamamlayıp işlerinin başına geçtiler. Algı operasyonu yaratılarak Emral Çarşısı ile diğer esnaf arasında hakkı rekabete neden olunuyor.


 


Meftun Gülay(Bujiterici):
Şehir merkezinin en gözde çarşılarından olan Emral Çarşısı iddia ediyoruz en hijyen çarşılardan biri. Müşterilerimiz gönül rahatlığıyla alışverişe gelebilir. Esnaf olarak yaratılan olumsuz algının son bulması için girişteki zabıtanın kaldırılmasını istiyoruz.