EKPSS ve Kura ile atama bekleyen engellilerden

Bakan’a 78 bin imza...

2019 EKPSS ataması için dün Aile Bakanı Selçuk ile görüşen engelli memur adaylarından beklenen açıklama geldi.


Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli'nin yaptığı açılamaya göre görüşme pek olumlu geçmişe benzemiyor. Bakan Selçuk EKPSS ataması için şu ifadeleri kullanmış; "Kurumlara boş engelli kadrolarını ekim ayı sonuna kadar bildirmeleri için yazı yazıldığını, bu kurum ve kuruluşlardan gelecek engelli kadrolarının anlamlı bir sayıya ulaşması halinde atama yapabileceklerini, ulaşmaması halinde atamaların önümüzdeki döneme kalacağını ifade etti. " Yani 2019 yılında EKPSS ataması yapılmama ihtimali var.

 

Bakan Selçuk, atama yapın talimatı vermek yerine, topu kurumlara atmış. Şuan itibariyle kamuda kanunen doldurulması zorunlu olan 7.262 engelli kadrosu açığı var. Engelliler bu atamaların yapılması yanı sıra Avrupa'da olduğu gibi engelli çalıştırma kotasının artırılmasını bekliyor.

 

EKPSS KONUSU

 

EKPSS atamalarından söz edilerek verilen sözlerin tutulmadığı, 2019 yılında hiçbir atamanın yapılmadığı anımsatıldı. Binlerce engellinin bu yıl içerisinde atama beklediğinden, bu sayının 5 binin üzerinde olması gerektiğinden söz edildi. Özellikle atama sorunu uzun müzakerelere ve tartışmalara yol açtı.

 

Bakan ısrarla geçtiğimiz yıl verilen sözleri tuttuğunu, 17 Eylül’den sonraki süreçte 2500’ e yakın engellinin atamasının yapıldığını belirtirken biz Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurumlardaki engelli kadrolarının, halen atama bekleyen öğretmen adaylarının tamamı atandıktan sonra kalan kadronun yardımcı hizmetli veya memur kadrolarına dönüştürülerek anlamlı bir atamanın yapılması gerektiği üzerinde durduk. Sayın Bakan bunun Milli Eğitim Bakanı ve Diyanet İşleri Başkanlığının işi olduğunu, onların bu yönde hareket etmesi ve Ekim ayı sonuna kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirmesi halinde atamaları seve seve yapacaklarını belirtti.