Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDDK) ve ENERJİSA’nın vatandaşı soyma kurumuna dönüştüğünü söyledi.

Enerjisa’nın eski abonelere güvence bedeli adı altında ek bedeller talep ettiğini belirten Topaloğlu, “Bu bedellerin talep edilmesi yargı tarafından haksız bulunmuştur. Hükumet, bu duruma seyirci kalıyor” dedi.

Başkan Topaloğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Vatandaşın zor günler geçirdiği şu günlerde, Enerjisa eski abonelere güvence bedeli adı altında ek bedeller talep ediyor. Vatandaş zaten abone olurken bu bedeli ödediği halde vatandaştan böyle bir bedeli talep etmek soygundur. Bu duruma göz yuman EPDDK Vatandaşı soydurma kurumuna dönüştü. Halkın parasıyla kurulan maaşını halkın vergileriyle alan kurum yöneticileri Şirketlerin karını artırmak için elinden geleni yapıyor. Bu hukuksuz uygulamalara göz yumuyor.

Hükumet, bu duruma seyirci kalıyor.

İlimizde, Deneğimiz üyesi olan küçük çaya ocağı ve büfelere yönelik günece bedeli birinci taksit olarak yaklaşık 250 TL edilmekte kaç taksit olduğu ne olduğu belli olmadan vatandaştan bu bedeli talep etmektedir. Zaten yurttaş abone olurken güvence bedeli ödemekte, bu hukuksuz uygulamaya kim dur diyecek.

Hükumet zor durumda olan esnafa verdiği 500 TL bu şekilde geri alıyor. BU BEDELLERİN TALEP EDİLMESİ YARGI TARAFINDAN HAKSIZ BULUNMUŞTUR. ENERJİSA VE EPDDK’YE SESLENİYORUZ. BU UYGULAMA SON BULMALI VATANDAŞIN FATURASINA GELEN GÜVENCE BEDELLERİ İPTAL EDİLMELİDİR.”