Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Erdemir’in taşeron işçileri azot gazından zehirlendi. Bu arada işçilere müdahale etmeye çalışan 2 sağlıkçı da zehirlenerek hastanelik oldu. 

Alınan bilgiye göre olay, fabrikanın Soğuk Haddehane Galvanizleme hattında meydana geldi. Galvanizle mehattında 'azot pörçü' temizliği yapan taşeron firma personeli Mustafa Öztürk, Umut Nurullah Horoz, Süleyman Topçu, Recep Koç, Nazım Yalçın ile Yusuf Karaduman gazdan etkilendi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen fabrikanın anlaşmalı olduğu sağlık kuruluşunun iki personeli Umur Güngör ile Aleyna Arı da işçilere müdahale ettikleri sırada gazdan etkilendi. 6 işçi ile iki sağlık personeli ilçedeki özel hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Gazdan etkilenen 8 kişinin hayati tehlikeleri bulunmazken, tedbir amacıyla bir süre müşahede altında kalacakları öğrenildi.

Fabrika yetkilileri, işçiler ile sağlık personelinin durumunu öğrenmek için hastaneye gelirken, savcılık olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.