Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ereğli'de yeniden idam konusunu gündeme getirdi. 

Mitingde konuşan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na yüklenerek, "
CHP'ye gönül veren kardeşlerim daha ne zamana kadar bu adamın peşinden gideceksiniz?

Sen kimsin ahlaksız, terbiyesiz adam. Kalleşçe adice bu adam Yeni Zelanda’da kardeşlerimizi öldürdü. Bunun hesabını Yeni Zelanda sormazsa, biz sormasını biliriz. İnsan canı ne kadar ucuz ya!

Biz bir yanlış yaptık, idamı kaldırdık. Biz yanlış yaptık. Bizim parlamentomuz buna uyarsa ben de böyle bir karar veririm" dedi. 



Konuşmasına Ereğli'yi överek başlayan Erdoğan, şunları söyledi:

"Taşkömürü ülkemizi kazandıran Ereğli. Elpek beziyle Osmanlı çileği ile marka olan Ereğli. Alemdar gemisi ile savaşa giden Ereğli. İlk uluslar arası anlaşmaları yapan Ereğli. Emeğin alınterinin  emeğin ilçesi Ereğli. Yüzde elli altı ile Cumhur Başkanlığında oy verdiğiniz için teşekkür ederiz. Ziyaret ettiğimiz dördüncü ilçemizsiniz. Ereğli İlçemize ziyaret edemediğimiz için ukde kalmıştı. 5. Sınıfa Giden Şevval isimli kızımız beni davet etti. Cevap vermedim bizzat çıkıp geldim.

31 MART'TA EREĞLİ'DEN GÜZEL HABER BEKLİYORUZ

3 miting olmamıza rağmen şartları zorlaştırıp buraya geldim. İnşallah 31 Mart’ta Ereğli’den güzel haberler bekliyoruz. Ereğli kuruluş açılış açısında CHP’nin Demir Çelik fabrikasına karşı çıktığını iyi bilir. Ak Parti 17 yoldur bu ülkeyi daha iyi ileriye taşımanın gayreti içerisinde oldu. Ereğli 31 Mart’ta tevazu samimiyet gayretle belediye işi Gönül işi diyormuşuz. CHP etrafına bazı partileri toplayarak ittifak kurdu. O terör örgütüne hizmet edem partiyle ittifak kurdu.

YENİ ZELENDA VE İDAM KONUSU

Bu sandıklardan çok güçlü çıkalım. Verdiğimiz hizmetlerden daha iyisini verelim diye gayret ediyoruz. Erol Şahin kardeşimize güvendiğimiz için size aday gösterdik. Erol Şahin kardeşimde burada 5 yol sizin hizmetkarınız. Benim burada ki elim ayağım Erol Şahindir. Biz sizin hizmetkarınızım. Bu martruşka siyasetin sonu geldi. Benim milletim bu oyunu sandıkta bozmaya hazır mı. 12 gün kaldı. CHP Gönül veren kardeşlerim daha ne zamana kadar bu adamın peşinden gideceksiniz? Sen kimsin ahlaksız terbiyesiz adam. Kalleşçe adice bu adam yeni Zelanda’da kardeşlerimizi öldürdü. Bu hesabını yeni Zelanda sormazsa biz bunun hesabını sormasını biliriz. İnsan canı ne kadar ucuz ya. Biz bir yanlış yaptık idamı kaldırdık. Biz yanlış yaptık. Bizim parlamentomuz buna uyarsa bende böyle bir karar veririm"