Eren Enerji ile Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.
Dedeman Otel’de düzenlenen etkinlikle Eren Enerji ve Kilimli’de yapımı sona eren, Zonguldak Kilimli Spor Lisesi arasında sponsorluk protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Eren Enerji, Kilimli Spor Lisesi’nin 9. Sınıfa başlayan öğrencilerin üniforma, ayakkabı, çanta, mont, forma spor ayakkabısı, eşofman gibi gereksinimlerini karşılayacak bunun yanı sıra okulda araç, gereç ihtiyaçlarını ve müsabakalarda ulaşımlarını sağlayacak.
Protokol törenine TBMM eski Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, eski Milli Futbolcu Emre Aşık, Milli Eğitim İl Müdürü Turgut Özbek, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kilimli Kaymakamı Murat Kütük, Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Zonguldak Kömürspor Başkanı Süleyman Caner, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin Gençlik Ve Spor İl Müdürü Uğur Akdeniz, AK Parti Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu, Eren Enerji İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Sevda Ergenekon, Eren Enerji yetkilileri, daire müdürleri, beden eğitimi öğretmenleri ve çok sayıda sporcu katıldı.
İlk olarak gösterilen tanıtım filminin ardından kürsüde konuşmasını gerçekleştiren Eren Enerji İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Sevda Ergenekon, Eren Enerji’nin spora verdiği desteğe dikkat çekerek, “Genç nüfusumuz çok fazla bu en büyük gururumuz. Ancak gençlerimizin çok büyük çoğunluğunun yolda yürürken başlarının yere eğik olduğunu görüyoruz. Çünkü ya ellerinde bir cep telefonu var ya da bir tablet var. Gençlerimiz duygu ve düşüncelerini karşısında oturan kişilerle sohbet ederek paylaşmak yerine simgelerle sosyal medyada paylaşıyorlar. İşte bu da yavaş yavaş iletişimin kopmasına, sosyal hayattan uzaklaşmaya ve depresyona kadar varabiliyor. Bu depresyonun sonuçlarına baktığımızda ilkokul yaşlarına inmiş sigara içme alışkanlıklarını, ortaokul ve lisedeki öğrencilerin ise sigara dışında başka maddelere olan bağımlılığını her gün basından okuyoruz. Böyle bir bağımlılığı olan gençleri tekrar sosyal hayatın içerisine nasıl çekebiliriz diye düşünürsek en büyük ilacın spor olduğunu söyleyebiliriz.. Bu nedenle Kilimli Spor Lisemiz bizim için, Zonguldak için ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde yaşayan herkes için çok önemli ve değerli” şeklinde konuştu.
Protokol etkinliğine katılan TBMM eski Başkanı Köksal Toptan imzalanan protokolün ardından yaptığı konuşmasında, “Bunu bir başlangıç sayalım. Bu okulda okuyacak öğrencilere başarılar diliyorum. Burada görev yapacak olan öğretmen arkadaşlarımızın sorumluluğu büyük, Zonguldak’ın beklentisi büyük. Türkiye’de 60 yerde kurulu olan bu spor lisesinin Zonguldak’ta da olması bizim için çok önemli. Umarım ulusal ve uluslararası düzeyde çok başarılı sporcularımız yetişecektir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Etkinlik eski Milli Futbolcu Emre Aşık’a ve TBMM eski Başkanı Köksal Toptan’a katkılarından dolayı plaket verilmesinin ardından Halk oyunları gösterisiyle sona erdi.
Etkinlik sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan eski Milli Futbolcu Emre Aşık, “ Bizim neslimiz ve bizden önceki jenerasyon sokak futbolu kültürüyle büyüdü. Maalesef bu kültür Türkiye’de yavaş yavaş kaybolmaya başladı. Özellikle bu tip spor liselerinin açılması yetenekli oyuncuların spor ahlakı ile büyüyüp iyi bir yerlere gelmesi için çok uygun bir yer diye düşünüyorum. Bu nedenle biz de milli takım olarak bu projeye destek veriyoruz” dedi.