Sosyal medya üzerinden kendisine edilen hakaretleri gelir kapısı haline getiren ve avukatları aracılığı ile şikayetini geri çekmek için uzlaşma aşamasında kişilerden 3 bin TL talep eden gazeteci Erkan Tan, şikayetçi olduğu kişinin AKP Zonguldak Gençlik Kolları Başkanı olduğunu öğrenince şikayetini geri çekti.

 

Jurnal TR’den Onur Dalar, konuyu gündeme getirdiği haberinde “Durumu öğrendiğim uzlaşmacı Erkan Tan’ın hakaret davası açtığı kişiler arasında da siyasi görüş ayrım yaptığını belirtti. Hakaret davası açılan kişi eğer araya hatırı sayılır bir AKP’li yönetici sokarsa avukatlar aracılığı ile durum Erkan Tan’a iletiliyor ve şikâyet geri çekiliyor. Ya da kişiden AKP’li olduğunu kanıtlanması isteniyor” ifadelerini kullandı.


Onur Dalar’ın yazısı şöyle:

“Gazeteci Can Ataklı 30 Eylül 2019 tarihinde kaleme aldığı “Şeytanın bile aklına gelmez’ dersiniz ama yandaş TV’cinin aklına geliyor işte” isimli yazısında isim vermeden bir TV sunucusunun kendisine edilen hakaretleri gelir kapısı haline getirdiğini yazmış; söz konusu kişinin beraber çalıştığı avukat ordusu ile şikayetçi olduğu kişilerin gözünü korkuttuğunu ve 3 bin TL karşılığında şikayetini geri çekmeyi teklif ettiğini belirtmişti. Ataklı söz konusu kişinin bu sayede toplamda milyonları aşan bir gelir elde ettiğini söylemişti.

Can Ataklı’nın yazısından sonra İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görüştüğüm kişiler söz konusu kişinin A Haber sunucusu Erkan Tan olduğunu söylemişti. Konuştuğum bir uzlaşmacı elinde Erkan Tan’ın hakaret davaları ile ilgili olarak 7 uzlaşma dosyası olduğunu ve toplamda 20 bine yakın uzlaşma davası olduğunu söylemişti.

Haberin sosyal medyada yayılmasının ardından İstanbul ve Ankara’daki uzlaşmacılar arasında konunun daha büyük rahatsızlık yarattığını, hatta İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde bir grup uzlaşmacı ile Erkan Tan’ın avukatlarından Uğur Güngör arasında bir tartışma yaşandığını öğrendim. Uzlaşmacılar Erkan Tan’ın avukatlarının hakaret davalarının gelir kapısı haline getirildiğini, amacından bağımsız olarak mahkemelerin ve kendilerinin boş yere meşgul edildiğini söylüyorlar.

 

ŞİKAYETÇİ OLUNAN KİŞİ AKP’Lİ OLDUĞUNU KANITLARSA ŞİKAYET BEDELSİZ GERİ ÇEKİLİYOR

 

Durumu öğrendiğim uzlaşmacı Erkan Tan’ın hakaret davası açtığı kişiler arasında da siyasi görüş ayrım yaptığını belirtti. Hakaret davası açılan kişi eğer araya hatırı sayılır bir AKP’li yönetici sokarsa avukatlar aracılığı ile durum Erkan Tan’a iletiliyor ve şikâyet geri çekiliyor. Ya da kişiden AKP’li olduğunu kanıtlanması isteniyor. ‘Nasıl AKP’li olduğunu kanıtlıyor?’ sorusunun cevabıysa ilginç.

 

ERKAN TAN’DAN KAĞIT TOPLAYICISINA: “SEN AK PARTİLİ DEĞİLSİN, PARAYI ALACAĞIM”

 

Durumu bana aktaran ve ismini vermek istemeyen uzlaşmacı İstanbul’da bir kağıt toplayıcının uzlaşma dosyasının kendisine geldiğini, kişinin maddi durumunun çok bozuk olduğunu ve 3 bin TL’yi ödemesinin mümkün olmadığını Erkan Tan’ın avukatlarını ilettiğini söyledi. Kağıt toplayıcısı yurttaşa ‘AKP’liyim dersen parayı vermekten kurtarabilirsin’ dediğini söyleyen uzlaşmacı çabaları sonucu kişinin Erkan Tan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi.

Telefon görüşmesinin yanında gerçekleştiğini söyleyen uzlaşmacı; kağıt toplayıcısı kişinin Erkan Tan’a telefon görüşmesinde ‘Hata ettim ama ben de AKP’liyim ve bu para ödemem mümkün değil’ diyen kağıt toplayıcısının “Sen AK Partili değilsin; AK Partili olsan AKP değil AK Parti derdin. Senden o parayı alacağım” dediğini aktardı.

 

HAKARET EDEN KİŞİ AKP’Lİ OLUNCA ERKAN TAN ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKİYOR

 

Erkan Tan’ın dosyaları işe meşgul olan aynı uzlaşmacı bundan yaklaşık 6 ay önce sosyal medyada Ertan Tan hakkında paylaşımda bulunan dönemin Zonguldak AKP Gençlik Kolları Başkanı’nın hakkında da bir dosya bulunduğunu söyledi. Hakkında şikayette bulunan Zonguldak AKP Gençlik Kolları Başkanı ile görüştüğünü söyleyen uzlaşmacı şunları aktardı:

 

‘Kişinin AKP’de yönetici olduğu anlaşılınca avukatlar hemen şikayeti geri çekeceklerini söylüyor ve kişiden özür diliyorlar. Hatta AKP’li Zonguldak Belediye İl Genel Meclisi Başkanının da Erkan Tan’ı arayarak durum hakkında kendisiyle konuştuğunu ve şikayeti geri çekmesini istediğini biliyorum.”