RÜZGARLIMEŞE’DE EROL RÜZGARI

Saadet Partisi 1.sıra milletvekili adayı Burak Erol ve partililer dün iftar sonrası Rüzgarlımeşe mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Partisinin projelerini paylaşan Burak Erol’u pür dikkat dinleyen Rüzgarlımeşe sakinleri zaman zaman mevcut iktidarın uygulamalarından dert yandılar.

  ERDEMLİ TOPLUM, GÜÇLÜ AİLE

24 Haziran seçim çalışmaları nedeniyle tüm Zonguldak’ın kendisine gösterdiği ilgiye teşekkür eden Milletvekili Adayı Erol aile yapısını güçlendirecek çalışmalara ağırlık vereceklerini belirterek ; “ Tüm toplumlarda geçmişle gelecek arasında köprü olan aile, bireylerin kişiliğinin oluşmasında, toplumsallaşmada, kültürün aktarılmasında en temel ve etkili kurumdur.İçinde yaşadığımız zaman diliminde aile mefhumu en badireli dönemlerinden birini yaşamaktadır. Küresel ölçekteki değişiklikler, gayri insani üretim ve tüketim ilişkileri, savaşlar, göç, çarpık kentleşme gibi baskın unsurlar, aile üzerinde önemli çözülmelere ve yıkımlara sebep olmaktadır. Ekonomik ve sosyal sorunların yetersizlik ve çelişkilerle besleyip büyüttüğü aile huzursuzlukları, yalnız kalan yaşlılar ve çocuklar, aile bölünmeleri, toplumsal çözülmelerin açık tezahürleridir.  Sağlıklı aile yapısını etkileyen en temel problemlerden biri işsizliktir. İşsizlik oranının yüksek olduğu ülkemizde bu sebepten dolayı aile içi şiddet, boşanmalar, psikolojik bunalımlar sıklıkla görülmeye başlanmıştır. İşsizlik ailede ciddi çatışmaları beraberinde getirmektedir. Eve ekmek götüremeyen baba rolü, açlığa ve sefalete tahammülü kalmamış anne modeli, bu durumun sonuna kadar etkisinde kalan çocuklar, milletimizin bir gerçeği haline gelmiştir. Saadet iktidarında aile ve evlilik kurumu güçlendirilecek ve sorunlar sistemli bir şekilde ele alınacaktır.Dar gelirli aile fertlerinin eğitimi desteklenecek ve eğitim gören çocuklara burs verilecektir. Ekonomik gerekçelerden dolayı evlenemeyen gençlerimize faizsiz kredi imkânları verilecek.

 SAĞLIK EN TEMEL İNSAN HAKKIDIR

Bedensel, ruhsal ve sosyal açıdan sağlıklı bir toplum oluşturmak hedefimiz olacaktır.Beşikten mezara kadar herkesin herhangi bir ek ödemeye gerek kalmadan sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanması sağlanacaktır.Şehir hastaneleri ile halkın gözü boyanmaktadır. Şehir hastaneleri gibi büyük yatırımlar kronik hastalık yükünü hafifletmez. Mevcut sistem 5 yıldızlı otel konforu içinde hastalık üretmektedir. Asıl olan halk sağlığı ve koruyucu sağlık hizmetleridir.“Hastane”ler asli görevi olan “Şifahane”lere dönüştürülecektir. Hasta bir müşteri olarak değil, bir özne olarak ele alınacak, hasta odaklı ve korumanın öncelikli olduğu bir sistem geliştirilecektir.Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz her türlü madde bağımlılığından korunacak, gerekli tedbirler en ciddi şekilde alınacaktır ”diye konuştu.

Emre Can BAYRAM