ESNAF Başkanını seçiyor

Zonguldak Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi hafta sonu yeni başkanını seçiyor. Mevcut başkan Başkanı Ercan Şehri ile Başkan Adayı Aydın Arıcı’nın yarıştığı seçim öncesinde Halkın Sesi iki adaya son sözlerini sordu. Başkan Şehri, “Herkes beni tanıyor. Benim dürüstlüğümden kimsenin şüphesi yok. Ben art niyetli olsaydım, buranın parasını kendimde kullanırdım. Aydın arkadaşımız benimle ilgili konuşabilir, kendisi hararetli ve heyecanlı.” dedi. Esnafa yenilik çağrısında bulunan Başkan Adayı Arıcı ise,Eski, kalıplaşmış, köhneleşmiş, atıl kalmış, hantal bir yönetim tarzına dönüşmüş ve dışarıdan müdahalelerle yönetilen bir esnaf kefalette yeni sayfa açalım.” dedi.

“Zimmetime para geçirseydim kurtuluşu yoktu”

Ercan Şehri, kendisi hakkında yapılan iddialara şu yanıtı verdi: “Bunları konuşmak istemiyorum ama müfettiş raporunda benim paraya el sürmediğim belli. Bilirkişi inceleme yaptı. Eğer zimmet gibi bir şey olsaydı, bu işin hapsi vardı, kurtuluşu yoktu. Bilirkişi raporu mahkemeye sundu ve kabul edildi. Bir tek görevi ihmalden 5 yıl ertelemeli 6’şar ay hapis cezası aldık. Ben bunu Sanayi Bakanlığı’ndan gelen 2 müfettişe de söyledim. ‘Eğer bu bir engelse ben hemen istifa ediyorum.’ dedim. Engel olmadığını söylediler ama bu bir para cezasına çevrilseydi o gün istifa etmem gerekiyordu. Çok titiz inceleme yapıldı. Öyle bir sorun olsaydı. Bizi burada tutmazlardı.” dedi.

 “MEMURDAN TALİMAT ALAN ADAMDAN BAŞKAN OLMAZ”

Kefalet Kooperatif Başkan Adayı Aydın Arıcı, mevcut Başkan kooperatifin Ercan Şehri tarafından değil de bir memur ve dışarıdan müdahale ile yönetildiğini iddia ederek, “Memurdan talimat alan adamdan başkan olmaz. Ercan Şehri’nin ‘Kredileri ben açtım, kooperatifi iyi bir yere getirdim.’ deme şansı yok çünkü kooperatifi o hale sokanlardan birisi de Ercan Şehri. Krediler ne zaman kapandı? Bunu bilmeyen mi var? Bu üyelere hakarettir. Üyelerin gözünün içine baka baka doğrulardan kaçmaktır. Ercan Şehri 12 senedir görevde. İlla başkan mı olmak lazım? Hüseyin Özdemir’i suçlayabilirsin de, sen de o suça ortaksın Ercan Şehri.” şeklinde konuştu.

 

ESNAF İÇİN ŞEHRİ VE ARICI YARIŞACAK…

Zonguldak Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri ile Başkan Adayı Aydın Arıcı önümüzdeki hafta sonu gerçekleştirilecek kongrede başkanlığa yarışacak.

Başkan Şehri, “Herkes beni tanıyor. Benim dürüstlüğümden kimsenin şüphesi yok. Ben art niyetli olsaydım. Buranın parasını kendimde kullanırdım. Aydın arkadaşımız benimle ilgili konuşabilir, kendisi hararetli ve heyecanlı.” dedi.

Esnafa yenilik çağrısında bulunan Başkan Adayı Arıcı, “Eski, kalıplaşmış, köhneleşmiş, atıl kalmış, hantal bir yönetim tarzına dönüşmüş ve dışarıdan müdahalelerle yönetilen bir esnaf kefalette yeni sayfa açalım.” dedi.

Kongre heyecanı yaşayan her iki aday, mevcut Başkan Ercan Şehri ile Başkan Adayı Aydın Arıcı, esnafa aklıselim ve yenilikten yana olmaları konuşunda çağrıda bulundu.

 

“Zimmetime para geçirseydim kurtuluşu yoktu”

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, kendisi hakkında yapılan bazı eleştirilere de cevap vermek istediğini belirtti.  Şehri, “Bunları konuşmak istemiyorum ama müfettiş raporunda benim paraya el sürmediğim belli. Bilirkişi inceleme yaptı. Eğer zimmet gibi bir şey olsaydı, bu işin hapsi vardı, kurtuluşu yoktu. Bilirkişi raporu mahkemeye sundu ve kabul edildi. Bir tek görevi ihmalden 5 yıl ertelemeli 6’şar ay hapis cezası aldık. Ben bunu Sanayi Bakanlığı’ndan gelen 2 müfettişe de söyledim. ‘Eğer bu bir engelse ben hemen istifa ediyorum.’ dedim. Engel olmadığını söylediler ama bu bir para cezasına çevrilseydi o gün istifa etmem gerekiyordu. Çok titiz inceleme yapıldı. Öyle bir sorun olsaydı. Bizi burada tutmazlardı.

“Arıcı, hararetli ve heyecanlı”

Ben 1970 yılından beri esnafım. Herkes beni tanıyor. Hayatımda 1 ekmeği dahi veresiye almış insan değilim. 17 trilyon para harcayarak sanayi sitesi yaptırdım. Bir sürü esnafa para verdim. Bir çaylarını içmedim. Benim dürüstlüğümden kimsenin şüphesi yok ama ne olduysa 1-2 imzam vardı. Zaten müfettiş raporları da benim parayı elime almadığımı belirtiyor. Bu bahane değil. Ben hala daha buranın parasına el sürmem. Ben art niyetli olsaydım. Buranın parasını kendimde kullanırdım. Burayla alakası olmayanlar bile bana şunu söylüyor: ‘Senin dürüstlüğünü herkes takdir ediyor.’ Son olarak diğer aday Aydın Arıcı’nın kendisi hakkında yaptığı açıklamalara da cevap veren Şehri, “Benimle ilgili söyledikleri onun görüşüdür. Hepsine saygı duyuyorum. O da genç arkadaşımız. Hararetli ve heyecanlıdır. Söyleyebilir.” şeklinde konuştu.

ARICI,  “MEMURDAN TALİMAT ALAN ADAMDAN BAŞKAN OLMAZ”

Kefalet Kooperatif Başkan Adayı Aydın Arıcı, mevcut Başkan Ercan Şehri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Esnafa yenilik çağrısında bulunan Arıcı,Eski, kalıplaşmış, köhneleşmiş, atıl kalmış, hantal bir yönetim tarzına dönüşmüş ve dışarıdan müdahalelerle yönetilen bir esnaf kefalette yeni sayfa açalım.” diyerek kooperatifin Şehri tarafından değil de bir memur ve dışarıdan müdahale ile yönetildiğini iddia etti.

Memurdan talimat alan adamdan başkan olmaz, diyen Arıcı, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanlığı’na adayım. Kooperatifin başkan tarafından yönetilmediğini gördüm. Bir memur ve dışarıdan birkaç kişinin müdahalesiyle kooperatifi yönetme anlayışı olduğundan ve üyelerin bana göstermiş olduğu teveccühler sonucu aday olmaya karar verdim. Ercan Şehri’nin “Kredileri ben açtım, kooperatifi iyi bir yere getirdim.” deme şansı yok çünkü kooperatifi o hale sokanlardan birisi de Ercan Şehri. Krediler ne zaman kapandı? Bunu bilmeyen mi var? Bu üyelere hakarettir. Üyelerin gözünün içine baka baka doğrulardan kaçmaktır. Ercan Şehri 12 senedir görevde. İlla başkan mı olmak lazım? Oradaki bütün başarısızlıklardan yönetimler de sorumludur. Başkan ve yönetim kurulları sorumludur. Hüseyin Özdemir döneminde krediler kapandığında Ercan Şehri başkan vekiliydi. Kooperatifin 2’nci adamıydı. Hüseyin Özdemir’i suçlayabilirsin de, sen de o suça ortaksın Ercan Şehri. Ercan Şehri çok sevdiğim, kişilik olarak saygı duyduğum bir insan. Lakin bir şeyi söylerken söylediğin şey havada kalmamalı. Ercan Şehri’nin bu saatten sonra kredileri ben açtım deme lüksü yoktur. Bunun üyeler bazında bir karşılığı yok. Ben bunu kabul etmiyorum, üyeler de kabul etmiyor.”

“Mızrak çuvala sığmıyor”

“Görünen köy kılavuz istemez.” sözü var ya, bazı şeyler görünüyor artık. Artık, mızrak çuvala sığmıyor. Esnaf Kefalet iyi yönetilmiyor. Yönetim ve kurumsal kimlik sorunu var.  Ayrımcılık var. Üyelerini ayıran, üyelerinin cenazesinde saf tutmayan, düğünlerine gidip de halaya durmayan bir yönetim var. Biz buna isyan ediyoruz. “Biz bunun için varız” diyoruz. Ben her zaman soruyorum “Ercan şehri ne iş yapar? Bilen var mı?” Benim ne iş yaptığımı herkes bilir. Ankara Köprübaşı’nda köfte satarım. Ben bugün kongreyi kaybedersem gider köftemi satarım. Ercan Ağabey ne iş yapar? Esnaf mıdır? Değildir. Esnafın derdinden esnaf anlar, ben bunun için adayım.

“Eskiyi kapatıp, yeni sayfa açalım”

Ercan Ağabey her dönem ağlar. Onun en iyi yaptığı şey ağlamak. Sürekli yönetim bırakıp gidiyor. Demek ki iyi yönetemiyor çünkü dışarıdan müdahaleyi, memurun boyunduruğu altına girdiğini görüyorlar. Esnaf kefaleti, bir tane memur yönetiyor. Ben böyle yönetim anlayışını kabul etmiyorum. Memur beni yönetemez. Ben memuru yöneteceğim. Ben memurumdan değil, memurum benden talimat alacak. Memurdan talimat alan adamdan Esnaf Kefalet’e başkan olmaz. Biz diyoruz ki, eski, kalıplaşmış, köhneleşmiş, atıl kalmış, hantal bir yönetim tarzına dönüşmüş ve dışarıdan müdahalelerle yönetilen bir esnaf kefalette yeni sayfa açalım. Gençliği, dinamizmi, enerjiyi taşıyalım. Taşın altında gerektiğinde elini değil, kellesini koyan bir yönetim anlayışıyla esnafın karşısına çıkalım.” şeklinde konuştu.