BEÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 2018 yılı hizmet içi eğitim programı kapsamında, hastane bünyesinde çalışan veri giriş personeline ve sekreterlere yönelik ‘Etkili İletişim Becerileri’ semineri gerçekleştirildi. 

Seminerde hastane personeline; etkili iletişim becerileri, empati yapma, iletişimin hasta ve çalışan memnuniyetindeki etkisi, hasta ile doğru iletişim kurma ve hastaların psikolojik durumunun da göz önünde bulundurularak nasıl davranılması gerektiği bilgisi verildi. 

Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın yanı sıra Merkez Müdürü Prof. Dr. Şenay Özdolap ve hastane personeli katıldı. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Pişkin ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müge Ersoy Kart, seminere konuşmacı olarak katıldı.

Seminerde hastane personeline; etkili iletişim becerileri, empati yapma, iletişimin hasta ve çalışan memnuniyetindeki etkisi, hasta ile doğru iletişim kurma ve hastaların psikolojik durumunun da göz önünde bulundurularak nasıl davranılması gerektiği bilgisi verildi. Uygulamalı eğitimlerin de verildiği programda, aynı olayın farklı insanlar tarafından farklı algılanabileceği, hastane ortamında hasta ve yakınları ile iletişim esnasında buna dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

Seminer sonunda konuşma yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, hafta sonu olmasına rağmen yoğun katılımla gerçekleşen bu eğitimden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çufalı, etkili bir iletişimin sağlık alanındaki öneminin tartışılmaz bir gerçek olduğuna değinerek programda gayreti bulunanlara teşekkür etti.

Seminer programı, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı tarafından Prof. Dr. Metin Pişkin ve Prof. Dr. Müge Ersoy Kart’a teşekkür belgesi ve plaket takdim etmesiyle sona erdi. (Haber Merkezi)