CHP Zonguldak Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, ilçedeki ev hanımları için “Meslek Edindirme Projesi” başlatacağını belirtti.

Ereğlinin ekonomisine de katkı sağlacak proje hakkında konuşan Ocakcı, “Projede son noktaya gelindi. Hiçbir vasfı olmayan 40 yaşına kadarki ev hanımlarına yönelik olarak düşünülen proje kapsamında sanayi dikiş makinesi, overlok makinesi ve sanayi ütüsü alanlarında eğitim verilecek. Bu projenin temel amacı ev hanımlarına meslek edindirip tekstil ve giyim sektöründe istihdam olanakları sağlamaktır” dedi.

ÜCRETSİZ EĞİTİM VERİLECEK

Eğitimin 3 hasta süreceğini bildiren Ocakcı, “Ücretsiz sunulacak bu eğitim programının eğitmenliğini CHP il yöneticilerimizden Sayın Asiye Sarı yapacak. Meslek Edindirme Projesi adıyla hayata geçirilecek olan bu önemli çalışmayı başarıyla tamamlayan ev hanımları, tekstil ve giyim sektöründe kıyafet tadilat ve yenileme ile bazı el sanatlarında ehliyet sahibi olacaklar. CHP Ereğli İlçe Örgütü tarafından hazırlanan ve ücretsiz sunulacak bu projeden yararlanmak isteyen ev hanımlarının, ilçemiz Bağlık Mahallesi (Jet Yol Ayrımı) Karanfil Sokak No. 4/2'de bulunan Turkish Çeyiz Market'e giderek kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.