Devrek’te meydana gelen heyelanda tedbir amacıyla evlerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşlar evlerine geri dönmek istiyor.

Devrek’in Karşıyaka Mahallesi’nde 1,5 sene önce meydana gelen heyelanda tedbir amacıyla evlerinden tahliye edilen  521. Sokak sakinleri evlerine geri dönmek istiyor.

Tedbir amaçlı sağlam evlerin de boşaltıldığını belirten Karşıyaka Mahalle Muhtarı Yavuz Korum,  “1.5 yıl önce yaşandığında heyelanın ne kadar ilerleyeceğini tahmin edemediğimiz için tedbir amaçlı sağlam evleri de boşalttırdık. Bir yıldır en azından burada görsel bir kımıldama, hareketlilik heyelanla alakalı bir şey göremiyoruz. İnsanlar o zaman tedbir olarak evlerini boşalttılar ama şu anda mağdur oldukları için sağlam evlerine geri dönmek istiyorlar. Evlerinin zarar görmediğini görüyoruz. Ama burası heyelan bölgesi olarak geçtiği için yetkililer geri dönüşe izin vermiyorlar. Onlar da kendilerine göre haklılar. Ama vatandaşı da kendi yerlerine koymaları lazımdır. Kış gününde bu insanlar nereye gidecek. Cami sokakta ikamet eden Meryem Belen’in yaklaşık 1 aydır evinde elektrik yok. Yetkililerden biran önce alan daraltması istiyoruz. Evleri sağlam olan vatandaşlar hakkında gerekli incelemelerin yapılıp evlerine geri dönmelerinin sağlanmasını istiyoruz. İleride doğacak her türlü olumsuzluğu kabul ediyoruz”dedi.