Zonguldak Mithatpaşa mahallesinde 3 gündür devam eden doğalgaz çalışmaları, mahalle sakinleri tarafından başlatılan eylem nedeniyle durdurulmuştu. Kendilerinin muhatap alacak yetkiliyi bekleyen Mithatpaşa sakinleri, taleplerinin dikkate alınması üzerine eyleme son verdi.

Doğalgaz borularının evlerinin uzağından geçirildiğini ve bunun da evlerine doğalgaz çekilirken büyük maliyetler yükleyeceğini ileri süren mahalle sakinleri, iş makinelerinin önüne geçerek eylem başlatmıştı.

Yaklaşık 50 kişinin katıldığı eylemde doğalgaz çalışması durdurulmuştu. Mahalle sakinleri, kendilerini muhatap alacak Akmercan firması ve Belediye yetkililerinin mahalleye gelmesini beklemişti.

Mahalle sakinleri, "Doğal gaz boru hattı evlerimizin uzağından geçiyor. Kendilerini uyardık yine aynı şekilde çalışmaya devam ettiler. Evlerin bu kadar uzağından geçince biz evimize doğalgazı nasıl alacağız? Maliyetler ne olacak? Bunu düşünen var mı? Bu durumu yetkililere anlatmak için eylem başlattık. İş makinelerini çalıştırmıyoruz. Bizi muhatap alacak yetkiliyi bekliyoruz." dedi.

İSTEKLERİ YERİNE GETİRİLDİ

Mahalle sakinlerinin taleplerini dinlemeye gelen yetkililer, vatandaşların taleplerini kabul ederek doğalgaz borularının evlere daha yakın yerden geçirilmesini kabul etti. Eylemin sona ermesi üzerine firma çalışanları, doğalgaz borularını evlere daha yakın noktana geçirme çalışmasına başladı.

(Halkın Sesi)