EYT Başkanı’ndan ilgisizliğe tepki: Zonguldak’a ne olmuş böyle?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Zonguldak İl Temsilcisi Hüsnü Çaylı, Sosyal medyadan yaptığı açıklamada ilgisizliğe tepki gösterdi.

Hüsnü Çaylı yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Sevgili Zonguldaklı EYT’li kardeşlerim.

Ne oldu Ramazan mı çarptı, yoksa güneş mi yoksa umutlar mı bitti? 26 Mayıs 2019 pazar günü yapılacak olan miting için sosyal medya üzerinden bir çağrı yaptım. Ama görüyorum ki bir kaç beğeni dışında hiçbir geri dönüş alamadım. Evet listeye beni de yaz diye arayan soran olmadı. Zaten Zonguldak ta bizi duyan gören yok.

Ama önce EYT’li kardeşlerim kendilerini görmeliler ki biz kendimizi Zonguldak ta birilerine gösterelim. EYT’lileri Zonguldak ta gören duyan birileri varsa bana söylesin. Emeğin emekçinin başkenti hakkını aramayı mı unuttu? Yıllarca hakkını aramış ve istediğini her daim almış olan bu kent insanı başını kuma mı gömdü? Hak mücadelesinin ne olduğunu mu unuttu yoksa unutturuldu mu?

ZONGULDAKLILARA NE OLDU?

Türkiye de gündem olmuş EYT gibi bir örgütlenmeyi neden emeğin başkenti Zonguldak ta kimse görmez kimse gündemine almaz. Ne basın ne sendikalar ne sivil toplum örgütleri.

Bu kent yıllarca Türkiye’nin en büyük hak mücadelesini vermiş, işçisi, memuru, esnafı, köylüsü, çalışan çalışmayan herkesim bir olmuş birlik olmuş ve istediğini almıştır.

Evet EYT’liler pek çok konuda mağdur durumda. EYT’lilerin içinde staj mağdurları var, aylık bağlama oranı mağdurları var, ve şimdi de "oğlumuzun damatlığı kızımızın gelinliği" dediğimiz ve bütün işçi sendikalarının "kırmızı çizgimiz dediği" kıdem tazminatının fona aktarılmak istenmesiyle karşı karşıyayız ki bu tüm çalışanların meselesidir.

MİTİNGE BEKLİYORUZ

26 Mayıs 2019 Pazar günü yapacağımız mitingde bütün bu mağduriyetler hep bir ağızdan yüksek sesle dile getirilecek. Ama ne yazık ki emeğin başkentinden bunları İstanbul Yenikapı miting alanında haykıracak olan EYT’lileri, sendikacıları, sivil toplum örgütlerini, yanımızda bulamamak çok acı.

Şimdi yine buradan bütün Zonguldak’taki EYT’lilere sesleniyorum: Belki bir gün orucunuzdan kalacaksınız, belki ailenizle bir pazar gününde birlikte olamayacaksınız, belki bir iftar programına katılamayacaksınız, belki ailenizle sinemaya gidemeyeceksiniz ; ama ‘Evet ben de oradaydım. Hakkımızı aradığımız o Yenikapı miting alanındaki belki 2 belki 3 milyon insandan biri bendim, hakkımızı istedik ve aldık’ diye çocuklarınıza ve torunlarınıza anlatıp hak mücadelesi için onları da cesaretlendireceksiniz. Haksızlık karşısında susup oturmamalarını sağlayacaksınız.

Evet sevgili EYT’liler, sayın sendikacılar, basının değerli mensupları ve bilcümle Zonguldaklılar artık emeğin başkentinden sesimizi duyurma zamanı. Yeni kapı’dan sesimizi duyurma zamanı. EYT mağdurları, staj mağdurları, aylık bağlama oranı mağdurları ve ‘oğlumuzun damatlığı kızımızın gelinliği’ dediğimiz ve bütün işçi sendikalarının "kırmızı çizgimiz" dediği kıdem tazminatının fona devredilmesine karşı birlik olmak için 26 Mayıs 2019 pazar günü yapılacak olan mitingde bir olalım birlik olalım. Miting alanında olalım, mitinge gidecek olanlara da elimizden gelen yardımı yapalım.

Şimdiden bütün Zonguldak a teşekkür ederim."