TTK’ya alınacak bin işçi için kura çekini hafta sonu yapıldı. Zonguldak’tan 700 kişinin alınacağı kura çekimine binlerce kişi katılırken, 25 bin kişi hayal kırıklığıyla evine döndü.

Fakirin Ekmeği Umut!

TTK’ya alınacak bin madenciden Zonguldak’a ayrılan 700 kişi için kura çekimi hafta sonu Site Spor Salonunda yapıldı. Salonun hınca hınç dolduğu kura çekiminde binlerce kişi kura çekimini salon dışında kurulan dev ekrandan takip etti. Kura çekiminde kazananların sevici görülmeye değerdi. kazanamayanlar ise büyük hayal kırıklığıyla döndü...

İLK KURAYI PROTOKOL ÇEKTİ

İlk kurayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile AKP ve CHP milletvekilleri   birlikte çekerken, salonda AKP’nin seçim müziği olarak da kullanılan “Dombra” çalınması tepkilere neden oldu. Aynı zamanda AKP Belediye Meclis üyesi adayı olan Zonguldak 1’inci Noter Başkatibi Birkan  Hamarat’ın çektiği kura çekiminde Hamarat’ın, kuradan el çektirilmesini isteyen CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’a gönderme yapması dikkat çekti.

GERGİN ANLAR YAŞANDI

Zaman zaman gergin anların yaşandığı kura çekiminde en çok tepki, İş-Kur tarafından verilen kura numarası ile TTK’nın verdiği kura numaralarını farklı oluşundaydı. İş-Kur Müdürü Gönül Demirsu’nun esas olanın notere verilen numaranın olduğunu açıklaması üzerine tepkiler dindi. İş-Kur tarafından  yapılan açıklamada Zonguldak’tan başvuran 26 bin kişiden 17 bininin işi olduğu, 9 bin kişinin ise işsiz olduğu bildirildi. TTK Genel Müdürü  Kazım Eroğlu, noterden gelecek listelerin kuruma ulaşmasının ardından en kısa sürede işlemlere başlayacaklarını, işe başlama tarihi için bir söylemenin henüz erken olduğunu söyledi.