Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili adayları, Merkez CHP seçim bürosunda basın açıklaması düzenledi. CHP Yönetimi, Gençlik Kolları ve Kadın Kollarıyla beraber tam kadro seçim bürosunda yapılan basın açıklamasına katıldı.


Koltuk; “Partimizin 1. Parti çıkacağı diğer partilerle aramızda ki açık ara farktan dolayı şimdiden belli oldu.”
Genel Seçimlere 4 gün gibi kısa bir zamanın kaldığını ve buna rağmen milletvekili adaylarının tempolarını hiç düşürmeden çalışmaya devam ettiklerini belirterek sözlerine başlayan Zonguldak CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk; Partimizi 1. Parti yapacağız. Yapılan kamuoyu yoklamalarından da bu belli oluyor. Diğer partilerle aramızda açık ara fark var. 3 tane vekil adayımız burada. Adaylarımızdan bir tanesi Ereğli’de diğeri de Çaycuma’dadır. Partimizin kadın ve gençleri köylerde ve mahallelerde çalışmaktadır” diyerek Sözlerine devam etti.
“Meyve veren ağaç taşlanır”
Ak Parti ve MHP’nin adayları tarafından eleştirilmeye başlandıklarını belirten Koltuk, “meyve veren ağaç taşlanır. AK Partili adaylar kapalı spor salonu, stadyum gibi konuları yapacağız diyorlar. 13 senedir neredeler. Zeki Çakan yıllardır bakanlık yaptı ve Zonguldak’a bir şey vermemiştir. Bugün çıkmış AKP’den şunu CHP’den şunu alacağız demektedir” dedi.
MHP milletvekili adayı ve Eski Bakan Zeki Çakan hakkında eleştirilerine devam eden Koltuk, Çakan’ın Belediye Başkanlığı döneminde asbestli borular döşediğini ancak insan sağlığını korumak adına CHP Belediyesi’nin, boruların hepsini değiştirdiğini belirtti.
Koltuk; “Dozerleri önümüze O, dizdi”
Yapılan büyük madenci yürüyüşüyle ilgili CHP İl Başkanı Koltuk şunları kaydetti; “Zonguldak Mengen’e kadar yürüdü. Bir yerde kepçeyle dozerle önümüz kesildi. Bazılarımız dozerleri aştı ve Ankara’ya devam etmek istedi. O dönem Zeki Çakan Genel Müdür’dü ve o dozerleri önümüze O dizdi. Gerekeni vatandaşlarımız yapacaktır. Halkımız Zeki Çakan’a da AKP iktidarına da gerekeni 7 Haziran’da yapacaktır.”
“Zonguldak halkının verdiği karar ortada; Halk, AKP’nin ampulünü söndürecek”
Milletvekili adaylarından Harun Akın, seçimlerin Zonguldak için hayırlı olmasını diledi ve yaptıkları çalışmalar için yönetimine ve üyelerine teşekkür etti. “Zonguldak’a 13 yıldır yapılan kör bakışı tersine çevireceğiz” diyen Akın, şunları kaydetti; CHP ilk defa bildirgeleriyle çok ciddi bir çalışma yürütüyor. Halkımızda bize ciddi bir teveccüh gösteriyor. Zonguldak halkı bir karar vermiş. Bu kararda net bir şekilde AKP’nin ampulü sönecek ama karanlıkta kalmayacağız.”
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, Zonguldak’a büyük önem verdiğini belirten Akın, TTK’ye 54 bin işçi alacağız diyen tek partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu belirtti ve “Zonguldak’ın madeni gün yüzüne çıkacaktır. Pazartesi günü AKP’nin ampulü sönecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kazanan Zonguldak olacaktır” diyerek sözlerini sonlandırdı.
CHP, köyümüze yıllardır uğramıyor denemeyecek!
“TTK’mize canımız pahasına sahip çıkacağız. Bu yürüyüşü Ankara’ya kadar sürdürüp, milletvekili bayrağımızı da madencilerimize teslim edeceğiz.” Diyen CHP’nin genç milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz, madenci çocukları olarak Zonguldak için yıllarca kurulan hayallerin gerçekleştirilebilmesi için siyasete girdiğini belirterek Madenciye ve TTK’ye verdşği önemin altını çizdi. Yavuzyılmaz konuşmasında şunları kaydetti; “Siyasetin duayenleri bana bunca adayın arasından nasıl sıyrıldın diye sordular. Zonguldak’ın haritasını açtık, bölge bölge köy köy çalıştık, başardık demiştim. Gidilmedik köy bırakmıyoruz. CHP bu köye şu kadar yıldır gelmiyor denemeyecektir. Her caminin, her okulun yanında bir fidanımız var”
“BAYRAĞIMIZI MADENCİYE TESLİM EDECEĞİZ”
Zonguldak KömürSpor ve Madenciye verdiği önemi yaptığı konuşmalarda her zaman belli eden Yavuzyılmaz; “Zonguldak’ta 200bin oy sınırını aşmak üzereyiz. İnşallah 4 milletvekili çıkartacağız. Harun Ağabey ile birlikte Ankara’ya gideceğiz ama Zonguldak’ta da kalacağız. Her zaman burada olacağız. Ankara’da her Zonguldaklının bir evi olacak, bir irtibat büromuz olacak. Hastaneye okula Ankara’ya gelen halkımız cebimde para yok demeyecek. TTK’ye sonuna kadar sahip çıkacağız. Bizim milletvekili listemiz tertemiz bir liste. Yeni bir siyaset anlayışıyla bu sayfa açılmıştır. Zonguldak halkımıza teşekkür ediyorum. Bir Zonguldak Spor taraftarı olarak, bir tribün taraftarı olarak hem Zonguldak’ımıza hem Zonguldak Spor’umuza, TTK’mize canımız pahasına sahip çıkacağız. Bu yürüyüşü Ankara’ya kadar sürdürüp, milletvekili bayrağımızı da madencilerimize teslim edeceğiz.” Diyerek konuşmasını bitirdi.
KOLTUK’A, ANLAMLI HEDİYE…
Zonguldak Cumhuriyet Halk Partisi 1. Sıra milletvekili Şerafettin Turpçu Ereğli mitingini çok istediğini ve İl Başkanı Koltuk’un da mitingi başarıyla gerçekleştirmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Turpçu 1973’ten beri siyasetin içerisinde olduğunu, bilgi birikimine ve tecrübelerine dayanarak seçim sürecinin gidişatını şu şekilde değerlendirdi; Neyin ne olduğunu biliyoruz. Ereğli mitinginin başarılarımıza başarı katacağını 3 milletvekilimizin, 4 milletvekili olmasına ışık olacağına inanmıştık.”
CHP İl Başkanı Ertuğrul Koltuk’a verdiği desteklerden ve yaptığı çalışmalarından dolayı duyduğu minnettin göstergesi olarak Altın Kaplı CHP rozeti hediye eden Turpçu, seçim çalışmaları süresince yaşadıklarını şu şekilde belirtti; “Artık seçimin son günleri. Cumartesi günü bir şey kalmamış olacak. Kararını vermiş olanlar oyunu kullanacak. Ben bu seçimde çok gezdiğimi düşünüyorum. Dağ bayır köy şehir her tarafa zamanım ne kadar yettiyse gezdim. Yüzde 1’den düşük bir oranda olumsuz tepki gördük. Yüzde 99’un üstünde olumlu tepki aldık. Bisikletle, motosikletle, taksiyle gidenler kaza yapacağım demedi bize el salladı.”
BU SEÇİM, FARKLI SEÇİM
Süreçle ilgili izlenimlerini paylaşan Turpçu, yaşanacak olan seçimin Ak Parti hükümetinin sonu olacağını belirtti. Turpçu yaptığı açıklamada; “Bu seçim farklı bir seçim ve biz bunun sonuçlarını görüyoruz. Türkiye’yi ve Zonguldak’ı kaosa sürükleyen AKP için bu seçim son olacak. İktidarı bırakınca başka bir şey olacakmış gibi bir algı yarattılar. Buda ülkeyi çok gerdi. CHP’ye de AKP’ye de oy veren seçmen aynı. Hepsi işsiz, hepsi bunalımda, hepsinin tünelleri bitmemiş, hepsinin yolu aynı. Bu seçimi normal akışına bırakmak istemiyorlar. Bunu yapanlar halkımızdan çok büyük bir ders alacaktır. CHP’ye tüm köylerimizde büyük bir şevk ve istek var. Sabahtan madencilerle birlikteydik orada da büyük bir heyecan vardı” dedi.
BİR ŞEHİR BU KADAR MI YOKSUL BIRAKILIR?
Ak Parti hükümetinin 3 dönemlik iktidarlık süresinde tüm yetkilerine rağmen hiçbir şey yapmadığına dikkat çeken Turpçu, “Bu şehir bu kadar mı fakir ve yoksul bırakılır? Bu kadar mı hizmete aç bırakılır. Şimdiden bitmeyen tüneller, açılmayan yollar, yapılanlar da az yapılan... Ben Ak Parti ilçe başkanımızın tabiri ile söylüyorum “Ben kendi işyerime kendi seçim arabamla bile gitmiyorum” Asfalt ihalesini alan kişi başka partinin militanı gibi çalışıyor. Sıkıntılarımızın tamamını CHP iktidarında çözeceğiz. AKP, 3 dönemdir iktidarda ve Zonguldak bu halde... Şunu yaptık bunu yaptık diyebilirler. 79 yılda harcanan paradan 400 milyon dolar daha fazla para harcadırlar. Zonguldak’ta hiçbir şey yenilenmiyor. Hiçbir şeyimize el dokunmuyor. Bu sadece CHP’li adayların görevi değil, tüm halkımızın görevidir.
 AKP iktidarını indirecek tek parti CHP’dir
 Tüm partilere oy verenlerin bu sefer CHP’ye oy vermesini istiyoruz.” Dedi.
SANDIKLARIN BAŞINDA DURUN
Her dönem yaşanan sandıklarla ilgili problemlerin Zonguldak’ta önüne geçebilmek adına çağrıda bulundu. CHP’ye oy verecek tüm Zonguldaklıların, parti üyesi olsun olmasın fark etmeksizin, fahri müfettiş olarak sonuçlar alınıncaya kadar beklemelerini istedi.
Turpçu; “Genel Başkanımızın açtığı yolda biz iktidara yürüyoruz. CHP’nin 200 binlerde oylarının seyrettiğini biliyorum. Bu bize 4. milletvekilliğinin kapısını aralayabilir. Onun için tüm Zonguldaklılara parti ayrımı gözetmeksizin tekrar düşünmelerini istiyorum. Oy verilecek parti CHP’dir. Zonguldak’a ağabeylik lazım değil. Zonguldak’a iş ve aş lazım. Bunu yapacak olanda CHP iktidarındaki mv. ve bakanlardır. Biz kendimizle ilgili bir şey istemiyoruz. Onun için bireysel sözleri bir kenara bırakacağız ve bütün olarak Zonguldak’ın çıkarı için hareket edeceğiz” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.
Sonlandırılan Basın açıklamasının ardından CHP milletvekili adayı Harun Akın, Basın mensuplarının fotoğraflarını çekti “Hep siz mi çekeceksiniz. Biraz da biz sizi çekelim” diyerek esprili bir yaklaşımda bulunan Akın, CHP bestelerinin çalındığı ve söylendiği seçim bürosuna farklı bir renk kattı.
CHP ailesi; üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve Yöneticileri ile beraber tam kadro GaziPaşa caddesinde ki seçim bürosuna alkışlarla yürüdü.
DERYA AKTAŞ