Halkın Sesi, çok konuşulacak iddiayı gündeme taşıyor. Dere ıslahı kapsamında Fevkani Köprüsü de kaldırılabileceği öne sürüldü...

Fevkani Yıkılıyor mu?

 

Ortadoğu Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan raporda metal yorgunluğu nedeniyle yıkılması önerilen, yıkılmayışı halinde 20 milyon liralık tadilat ve tamirat yapılması tavsiye edilen Fevkani Köprü’nün bir kez daha yıkılması gündeme geldi.

Halkın Sesi’nin edindiği bilgiye göre AKP kurmaylarıyla Ankara’ya bakanlığa giden Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Üzülmez Deresi’nin Valilik yanından başlayıp Zonguldak Belediye binasının olduğu yere kadar uzanan kısmının ıslahıyla ilgili temaslarda bulundu. Bakanlık yetkilileri Üzülmez Deresi’nin şehir içinde kalan ıslahıyla ilgili yeşil ışık yakarak proje hazırlanması talimatını verdi.

Fevkani Köprü’nün de gündeme geldiği görüşmelerde, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, yöre milletvekilleri, AKP il ve ilçe başkanının Köprü’nün yıkılmasıyla ilgili ortak noktada buluştuğu öğrenildi. Seçim döneminde Fevkani Köprü’nün yıkılmadan bakımının yapılması gerektiğini ifade eden Başkan Selim Alan’ın da bu fikre sıcak baktığı, gerekli şartlar oluşursa Fevkani Köprü’nün yıkılabileceğini belirttiği edinilen bilgiler arasında. Fevkani Köprü’nün yıkım kararının hayata geçmesi halinde köprü altı esnafının nereye gideceği ise merak konusu.