İhraç edilen öğretmen İsmet Akyol’dan Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki yeni adli yıl açılış törenine katılacak olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu'na: “Hukuksuz ihraçlar da gündeminizde olacak mı?”

7 Şubat 2017 tarihli 686 sayılı KHK ile Eğitim Sen Çaycuma Temsicisi Gökhan Taner Günsan ile birlikte ihraç edilen ve savcılığın takipsizlik kararına rağmen görevine iade edilmeyen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol, Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki yeni adli yıl açılış törenine katılacak olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu'na, “Yargı kararı olmadan OHAL KHK’leri ile işinden, ekmeğinden edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesini de gündeme getirecek misiniz?” sorusunu yöneltti.

 

28 Şubat 2017 tarihinde Çaycuma’ya gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Metin Feyzioğlu'na Eğitin Sen yöneticileri olduklarını söyleyerek ihraç edilmelerine dair dosya sunduklarını ve hukuksuz ihraçları gündemlerine almalarını istediklerini söyleyen Akyol açıklamasında şöyle dedi.  “Avukatlık Kanunu'nda avukatlığın amacının, ‘Hukuki münasebetlerin düzenlenmesini, her türlü hukuki mesele ve anlaşmazlıkların adalet ve hakkaniyete uygun olarak çözümlenmesini ve hukuk kurallarının tam olarak uygulanmasını her derecede yargı organları, hakemler, resmi ve özel kişi, kurul ve kurumlar nezdinde sağlamak’ olduğu belirtilmiştir.

‘Adli yıl açılışının çok önemli bir diyalog zemini olduğunu biliyoruz. Tuzu kuru olanların ne dediği çok önemli değil. Ekmek peşinde, aş peşinde olanların ne dediğini önemsiyorum.’ diyen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na hukuksuz bir şekilde işinden ekmeğinden edilmiş birisi olarak soruyorum.  Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki yeni adli yıl açılış töreninde yapacağınız konuşmada, herhangi bir yargı kararı olmadan OHAL KHK’leri ile işinden, ekmeğinden edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesini de gündeme getirecek misiniz? Yine OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunun, Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal kurumları olan mahkemeleri yok sayarak karar vermesi, göreve dönme talebi Komisyon’ca reddedilen on binlerce kişinin başvurduğu Ankara’daki İdare Mahkeme sayısının sadece altı olması, Ankara İdare Mahkemeleri ve akabinde iç hukuk yollarının çalışma süreleri göz önüne alındığında kararların AİHM önüne gelmesinin on yıla yakın bir süre alacağı gündeminizde olacak mı?”