Geçtiğimiz hafta sonunda Ankara'da düzenlenen Sağlık ve Sosyal Hizmet iş kolunda örgütlü 14 Sendika, koltuk kurtarma sözleşmesine “Hayır” demek için “Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikaları Platformu” nu kurdu.

              Düzenlenen toplantıya katılan Zonguldak Manevi İlkeli Liyakatlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası ( Mil Sağlık Sen ) Zonguldak İl Başkanı Barış Fidan toplantıyı değerlendirdi. Fidan yapmış olduğu açıklamada şöyle dedi. “ Kamu çalışanları için önümüzdeki 2 yılı kapsayacak toplu sözleşme fiyasko ile sonuçlanmış ve büyük tepki çekmişti. Buna imza atan ve durumdan son derece memnun olmamız gerektiğini bize inandırmaya çalışan malum sendikalar, kendi koltuklarını kurtarma maddesi uğruna masada memurun iki yılını heba ettiler. Şöyle ki; tepki istifaları önlemek adına sözleşme primi adı altında, çoğu memura, emekliye, ikramiyeye hiçbir katkı sağlamayan maddeyi, seyyanen zam yerine kabul etmişlerdir. Hem de bu primden sadece üye sayısı kalabalık sendikalar faydalanabilecektir.

Lakin plan ters tepti, sözde büyük sendikalar kendilerinden kopuşları önlemek adına böyle bir adım attıysa da, diğer sendikalar hızlı bir reaksiyon ile alternatif çatı görüşmelerini başlattı. Danıştay’a açılan dava sonucu ne olursa olsun memur sendikacılığının eskisi gibi olmayacağı kesindir.

Bu amaçla hafta sonu Ankara’da sağlık ve sosyal hizmet iş kolunda örgütlü 14 sendika, “Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikaları Platformu “nu kurduk.

Mevcut sendikalar mahkûm değilsiniz, salgının pençesindeki sağlık çalışanlarının onurlu mücadelesi platform çatısı altında devam edecektir. Zorbalığa ve dayatmalara karşı tüm sağlık çalışanlarını omuz omuza birlik beraberlik içinde mücadele etmeye davet ediyoruz"