Filyos’ta yatırımcı işadamlarıyla bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, "Bu bölgede yaklaşık 10 bin kişilik istihdam sağlayacak, 1.5 milyar dolarlık yatırım çekebileceğimiz, 2 milyar dolarlık ciro elde edebileceğimiz, 750 milyon dolarlık ihracata ulaşabileceğimiz fizibilitemiz var" dedi.

Filyos Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılan toplantıya, Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, AKP Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Ramazan Yıldırım, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, belediye başkanları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

BEKTAŞ: 'KALKINMA HAMLESİ BURADAN BAŞLAYACAK'

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş da, bölgesel kalkınma projesi olan Filyos Projesi'nin gerçekleşmekte olduğunu görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. En önemli çelik üreten iki tesisinin bölgede olduğunu, üçüncüsünün de Filyos'ta olacağını ifade eden Vali Bektaş, "Tosyalı Holding bölgeye gelecek. Bir işaret fişeği olacak. Bölgenin gerçek potansiyeli olan çelik için gelecek ve kalkınma hamlesi buradan başlayacak. Geçtiğimiz haftalarda TTK'ya bin işçi alımına 35 bin kişi başvurdu. Bölge sürekli kan kaybediyor. Artık bu işlerin tamamı tersine dönecek. Gerçekten çok büyük yatırımlar yapıldı. Duble yollar, otoyollar, tren hattı, tren yolu, havayolu son yıllardaki bütün çalışmalar bu projeyi hareketlendirmek için organize olmuş. Devletin çalışmalarının üzerine özel sektörümüz de ilk ışığı yaktılar. Bölge için çok önemli bir an" dedi.