Zonguldak Esnaf Kefalet ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin kongresi yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede mevcut başkan Ercan Şehri 247 oy alarak tekrar başkan seçilirken, rakibi Aydın Arıcı ise, 99 oy aldı.  

Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan kongrede oluşturulan divanın ardından, saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından faaliyet, denetim ve mali raporlar okunarak oylanmasına geçildi. Yapılan oylamada kooperatifin tüm faaliyet ve denetim ve mali çalışmaları üyelerin oyları ile ibra edildi.  

ŞEHRİ: “SİZ İCRALIKKEN BEN MAKAM ARABASINA BİNEMEZDİM” 

Zonguldak Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Ercan Şehri, Ercan Şehri kongrede yaptığı konuşmasında “4 sene başkan yardımcılığı 10 sene yakın denetim kurulundaydım son 4 yıldır da başkanlık yapıyorum. Daha önce Temel Özdemir ve Hüseyin Özdemir’le çalıştık. Geldik 2 buçuk milyon TL faiz ödedim. 5 kuruşta para almadım. Türkiye’de Halk Bankası hep 7. grupta açılır ama biz 6. gruptan açıldı. Biz Hüseyin’le mahkemelik olduk. Bir genelge geldi kimse oturum parası alınmayacak dedi. Hüseyin Başkanlıktan ayrılınca bizi mahkemeye verdi. Makam arabasını sattım emekliye ayrılacakları ayrıldı. Makam aracını sattı binayı da satacak diyorlar. Siz icralıkken ben makam arabasında gezemem kusura bakmasınlar”   

ARICI: “MAAŞ ALMIYORUM DİYOR, GELİR-GİDER TABLOSU MAAŞ ALIYOR GÖZÜKÜYOR” 

Diğer aday Aydın Arıcı ise konuşmasında şunları söyledi: “Neden aday oldun kooperatif iyi yönetilmiyor. Memur ve bir takım güçler tarafından yönetiliyor. Benim başkan olduğum kooperatifte kooperatifi ben yöneteceğim. İyiye iyi kötüye kötü demek gerekiyor. İyi yapılan her şeye teşekkür edeceğiz, kötüyü eleştireceğiz ama birlik beraberliği bozmayacağız. İyi yönetilen bir kooperatife icra gelir mi? 3 gün önce icra geldi. Yakıştı mı yakışmadı. Bunu ortadan kaldırması gereken Sayın Şehri ve yönetimidir. Ercan Abi ben maaş almıyorum diyor. Gelir gider tablolarında başkan ücret giderleri 57 bin 500 TL. Maaş almayan bir başkanın geliri gider tablosunda bu rakam olur mu? Cenazelerinizde saf tutulsun düğünlerde halaya durulsun. Ercan Şehri ‘ben çalışacaktım da Aydın Arıcı engelledi’ diyor. Benim esnaf arkadaşıma kredi çıkarttı da ben verme mi dedim. Cenazelere bile gidilmiyor. Kendi yöneticilerinin bile cenazelerine katılmayan üyelerinin acı gününde yanında olmaz mı? Biz hep sizle birlikte birlik ve beraberlik içinde 24 saat çalışacağız. Ben bu işgale son vermek için adayım. Önce kurumsal kimlik, sonra ciddiyet ve itibarı sağlayacağız Cenaze arabası alacağız. Kastamonu’yla Kastamonu, Trabzon ise Trabzon’a göndereceğiz. Üniversitede çocuğu okuyan durumu bozuk olan esnaflarımızın çocuklarına burs vereceğiz. Biz sadece para vermeyeceğiz esnafın yanında olacağız. Ben inatçı ve mücadeleci bir insanım. Bizim para sorunumuz yok. Bize kazanıp gelip paranızı yollacağız diyorlar fakat sicili temiz esnaf yok. Bu konuda STK’larla birlikte koşturacağız bunu bütün vilayetlerde çabalayacağız ve sicil affını getirmek için mücadele ettireceğiz. Mücadele edeceğiz ve başaracağız.  Şuan 6. basamaktayız. Biz 6. basamaktan birinci basamağa kademe kademe çıkartacağız. Dediklerimi yapamazsan o koltuk bana haram olsun”  

Konuşmaların ardından açık oylama olarak yapılan seçimlerde Ercan Şehri 247 oy alarak yeniden başkan seçilirken, rakibi Aydın Arıcı 99 oy aldı. 

Esnaf Kefalet ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Ercan Şehri, Süleyman Erbay, Muammer Öztürk, Birol Kundakçıoğlu ve İsmet Kaya’dan oluştu. Barış DOĞAN