İddiaya göre, bugün akşam saat 20.30 sıralarında Mithatpaşa Mahallesi İsmet Paşa Sokak üzerinde HDP’nin seçim bürosuna önüne gelen yaklaşık 20 kişilik bir grup parti binası önünde bir süre slogan attıktan sonra parti binasına asılı bulunan HDP bayraklarını sökerek yaktılar.

Olay yerine gelen polis ile eylemciler arasında gergin anlar yaşandı. ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ slogan atan gençler ile polis arasındaki gerginlik Gazipaşa Caddesi’nde devam etti. Gerginliğin uzaması üzerine polis ekipleri grupta bulunanlardan H.Ç, G.S, M.Ü. ve N.G'yi, bayrakları yaktıkları iddiasıyla gözaltına alınarak Çarşı Polis Merkezine getirilen 4 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.




TOPALOĞLU: “YÜRÜYÜŞ SIRASINDA BİZE YÖNELİK TAHRİK VE SALDIRILAR OLDU”

Olay ile ilgili açıklama yapan HDP Zonguldak 1. sıra Milletvekili Adayı Ali Topaloğlu, olayın polis ile eylemciler arasında geçtiğini partililere yönelik bir saldırı olmadığını belirterek şunları söyledi:

“HDP'nin yükselişini kimse engel olamaz. Bugün 1 Mayıs dolayısıyla parti olarak kitlesel bir yürüyüş yaptık. Yürüyüş sırasında bize yönelik tahrik ve saldırılar oldu. Biz hiç sesimizi çıkarmadık. Nihayetinde partiye geldiğimizde 3 arkadaşımıza saldırı yapıldı. Bunu emniyet güçlerini uyarmamıza rağmen yine aynı şeyi yapıldı. Biz bu kentte insan haklarından, kardeşlikten yanayız. Bu bize yapılan bir haksızlıktır. Bu saldırıyı kınıyorum. Bu ülkenin barışına, kardeşliğine yapılan bir saldırıdır. Biz HDP olarak yolumuza yine devam edeceğiz. Barışı, kardeşliği, birlikte yaşamayı mutlaka savunacağız.” Barış DOĞAN